Humanitarni događaj "Naša zemlja" 1.avgusta u KC Grad

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kako je navedeno, uz besplatan ulaz na događaj koji je humanitarnog karaktera, palestinsku poeziju čitaće Lana Bastašić, Marija Dragnić, Anđela Đokić, Maša Seničić i Selma Asotić

Iz Kulturnog centra "Grad" su danas saopštili da će poetski događaj "Naša zemlja", na kom će četiri književnice čitati palestinsku poeziju u poetskom dijalogu, biti održan 1. avgusta u tom kulturnom centru.

Kako je navedeno, uz besplatan ulaz na događaj koji je humanitarnog karaktera, palestinsku poeziju čitaće Lana Bastašić, Marija Dragnić, Anđela Đokić, Maša Seničić i Selma Asotić.

Jedna od rezidentkinja, Selma Asotić, završila je magistarske studije iz poezije na Univerzitetu u Bostonu.

Dobitnica je stipendije Robert Pinsky Global Fellowship i druge nagrade na književnom takmičenju Brett Elizabeth Jenkins Poetry Prize.

Nominovana je za nagradu Puschcart za pesmu "Nana", a 2021. uvrštena je među polufinaliste nagrade 92Y Discovery Poetry Prize.

Pesme i eseje objavljivala je u domaćim i međunarodnim književnim časopisima, a njenu zbirku "Reci vatra" objavila je izdavačka kuća Raštan izdavaštvo.

Događaj se realizuje u okviru rezidencije za pisce koju Kulturni centar Grad realizuje u partnerstvu sa književnom mrežom Traduki, a u saradnji sa inicijativom “Za slobodnu Palestinu”, navedeno je u saopštenju KC Grad.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Predstavljena knjiga "Tesla – duh, delo, vizija"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA