Kijanu Rivs priznao da nije napisao nijedan novi roman

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Objašnjavajući zašto je odlučio da dozvoli svom saradniku da napiše priču, Kijanu je otkrio da je bio emotivan kada mu je njegov omiljeni autor dao kopiju

Kijanu Rivs je priznao da nije napisao nijedan novi roman jer se prisećao da je plakao nakon što ga je prvi put pročitao. Glumac je udružio snage sa britanskim piscem "čudne fikcije" Čajnom Mievilom za knjigu "The Book of Elsewhere", koja je inspirisana njegovom sopstvenom serijom stripova BRZRKR.

Objašnjavajući zašto je odlučio da dozvoli svom saradniku da napiše priču, Kijanu je otkrio da je bio emotivan kada mu je njegov omiljeni autor dao kopiju.

Govoreći u intervjuu za list Gardijan, rekao je: „Nisam želeo da napišem knjigu. Želeo sam da drugi kreator krene tim putovanjem. Dakle, na kraju, Čajna je napisao roman. Nisam napisao nijedan roman."

Knjiga koja je objavljena 23. jula govori o besmrtnom ratniku koji provodi milenijume pokušavajući da razume sopstvenu besmrtnost.

Par se prvi put susreo licem u lice u Berlinu 2021. i prošao je kroz prvi nacrt koji je napisao Čajna, pri čemu je autor priznao da mu je trebalo neko vreme da shvati Kijanuove ideje.

Ali na kraju je Rivs bio veoma zadovoljan krajnjim rezultatom.

"Bio sam kao: „Čitam 'BRZRKR' China Mieville roman! Da! Šta, šta, šta? I onda kao, zašto plačem? Zašto se taki osećam?"'A šta je onda to? I onda? Čekaj, treba da mi se sviđa... koja je to je*ena reč? O, da. Sjajno"', rekao je Rivs.

Rivsov strip je prvi put objavljen 2021. sa piscem Metom Kindtom i umetnikom Ronom Garnijem.

Stil pisanja Čajne Mievila opisan je kao „nova čudna fikcija“ sa njegovim romanima koji obuhvataju nekoliko žanrova, od američkog vesterna do detektivskog noara.

Njegov stil 'čudne fikcije' dobro je povezan sa Rivsovim stripovima, koji se usredsređuje na Berzerkera, besmrtnog hibrida Boga i čoveka koji ima snažnu sklonost ka nasilju, što utiče na njegov razum.

Lik se na kraju zaposli u američkoj vladi kako bi saznao istinu o svom životu. BRZRKR bi trebalo da bude napravljen kao Netflix serija, piše Daily Mail.

(Telegraf.rs)

Video: Kijanu Rivs i grupa Dogstar nastupila na Arsenal festu u Kragujevcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA