Gojko Božović dobitnik nagrade Velika bazjaška povelja za ukupni pesnički opus

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Članovi žirija Saša Jašin, Ljubinka Stankov, Miladin Simonović, Predrag Despotović i Slavomir Gvozdenović jednoglasno su doneli odluku da nagrade Božovića za ukupni pesnički opus

Pesnik Gojko Božović ovogodišnji je dobitnik nagrade "Velika bazjaška povelja", saopštila je izdavačka kuća "Arhipelag".

Članovi žirija Saša Jašin, Ljubinka Stankov, Miladin Simonović, Predrag Despotović i Slavomir Gvozdenović jednoglasno su doneli odluku da nagrade Božovića za ukupni pesnički opus, navedeno je u saopštenju.

Kako je najavljeno, "Velika bazjaška povelja" biće uručena Božoviću 18. avgusta u porti manastira Bazjaš, u okviru tradicionalne kulturne manifestacije "Dani Preobraženja Srba u Rumuniji", koja će biti održana od 16. do 19. avgusta u Temišvaru, Bazjašu i Belobreški.

Nagradu "Velika bazjaška povelja" od 1994. godine dodeljuje Savez Srba u Rumuniji iz Temišvara, koji je i organizator "Dana Preobraženja Srba u Rumuniji".

Među dosadašnjim dobitnicima nagrade su Ivan V. Lalić, Miodrag Pavlović, Matija Bećković, Ljubomir Simović, Branislav Petrović, Milosav Tešić, Duško Novaković i drugi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Predstavljena knjiga "Tesla – duh, delo, vizija"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA