Matiji Bećkoviću pripala Kočićeva nagrada

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Žiri u kome su bili Ranko Risojević, Predrag Bjelošević i Duško Pevulja doneo je jednoglasno odluku da nagradu dobije Bećković, "nesumnjivo vodeći savremeni srpski pesnik", navedeno je u saopštenju

Udruženje književnika Republike Srpske saopštilo je da je "Kočićevu nagradu" za 2024. godinu dobio pesnik Matija Bećković.

Žiri u kome su bili Ranko Risojević, Predrag Bjelošević i Duško Pevulja doneo je jednoglasno odluku da nagradu dobije Bećković, "nesumnjivo vodeći savremeni srpski pesnik", navedeno je u saopštenju.

Primetivši da je Bećković tokom svog dugog pesničkog veka bio slavljen, hvaljen i često nagrađivan, žiri je dodao da "tim više čudi činjenica da mu do sada nije dodeljena 'Kočićeva nagrada'".

"Koju on po svemu zaslužuje, jer je visokim dometima svoga dela postao, poput Kočića, istinski narodni pisac, čije su reči odavno ušle u poslovički rečnik jezika i naroda kojima pripada", naveo je, između ostalog, žiri u obrazloženju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Matija Bećković za Telegraf.rs o Momi Kaporu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA