Dve žene optužile Nila Gejmena za seksualni napad

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Prema članku i podcastu Tortoise, Gejmen je predmet policijske istrage na Novom Zelandu i snažno je negirao bilo kakvu optužbu za seks bez pristanka

Dve žene su pisca Nila Gejmena optužile za seksualni napad. Pisac je negirao optužbe, piše NME.

Prema članku i podcastu Tortoise, Gejmen je predmet policijske istrage na Novom Zelandu i snažno je negirao bilo kakvu optužbu za seks bez pristanka.

Tortoise izveštava da je policija Novog Zelanda napravila "brojne pokušaje da razgovara sa ključnim ljudima u okviru ove istrage i da su ti napori i dalje u toku" dodajući da je "broj faktora koji treba uzeti u obzir u ovom slučaju, uključujući lokaciju svih strana".

Optužbe obuhvataju dve decenije i potiču od žena sa kojima je Gejmen navodno bio u sporazumnoj vezi. Međutim, žene tvrde da su iskusile ono što publikacija opisuje kao "grub i ponižavajući" seks za koji tvrde da nije uvek bio sporazuman.

Jedna žena tvrdi da ju je Gejmen seksualno napao nekoliko sati nakon njihovog prvog susreta u kupatilu u njegovoj rezidenciji na Novom Zelandu. Druga žena upoznala je Gejmena tokom potpisivanja knjige i započela sporazumnu vezu sa njim dve godine kasnije.

Navodi da je bilo prilika da se podvrgne grubom i bolnom seksu "koja nije ni htela, ni u kojem nije ni uživala“ i da drugom prilikom nije pristala na seks.

Gejmen je negirao optužbe obe žene.

Gejmen je plodan autor kratke fikcije, romana, stripova, grafičkih romana i filmskih drama, a njegov rad su adaptirali i Netflix i Amazon, kao i za holivudske filmove.

Gejmen je takođe kreirao hvaljeni roman, "The Sandman, koji je kasnije pretvoren u Netflix seriju.

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljena knjiga "Tesla – duh, delo, vizija"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA