Vreme čitanja: oko 1 min.

Zgrada UKS-a u užasnom stanju, predsednik Janković: "Samo je pitanje dana kada će se neka nesreća dogoditi"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nikoga briga i pored svih molbi, apela, želje da saradjujemo, budemo konstruktivni, da "ne talasamo"...", naveo je u izjavi za Telegraf.rs predsednik Udruženja književnika Srbije Miloš Janković

  • 0

Čuvena zgrada Udruženja književnika Srbije (UKS) u Ulici Francuska 7 u Beogradu nalazi se u užasnom zgradu. Zidovi su ispucali, a nevreme sinoć zadalo je nove muke, pod je poplavljen. Budući da krov prokišnjava i na putu je, kako se navodi, da se uruši.

To nam je u izjavi za Telegraf.rs potvrdio predsednik Udruženja književnika Srbije, gospodin Miloš Janković, koji je apelovao na nadležne institucije da se ovaj dugogodišnji problem konačno reši.

"Ovako trenutno izgledaju prostorije Udruženja književnika Srbije (UKS), u čuvenoj Francuskoj 7, u zgradi koja je kulturno dobro I reda, koja se raspada i čiji će krov da se uruši...

Nikoga briga i pored svih molbi, apela, želje da saradjujemo, budemo konstruktivni, da "ne talasamo"...

Nebriga, nemar, neodgovornost... Samo je pitanje dana kada će se neka nesreća dogoditi, krov zgrade se urušiti, pasti balkoni prema Francuskoj ili Siminoj i nekog ubiti...", naveo je u izjavi za Telegraf.rs predsednik Udruženja književnika Srbije Miloš Janković.

Inače, Udruženje književnika Srbije sledeće godine slavi 120 godina postojanja.

U našoj galeriji pogledajte fotografije gde možete videti kakve probleme ima zgrada Udruženja književnika Srbije u Francuskoj 7 u Beogradu.

Na početku teksta možete pogledati snimak.

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljena knjiga "Tesla – duh, delo, vizija"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA