"Mali Zabavnik", mlađi brat čuvenog "Zabavnika", obeležava jubilej!

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

U pitanju je list namenjen deci uzrasta od šest do dvanaest godina, koji pokriva sve oblasti koje zanimaju najmlađe

Mali Politikin Zabavnik uveselio je decu širom Srbije i sveta po 300. put! Mlađi brat čuvenog „Politikinog Zabavnika”, koji izlazi već duže od decenije, slavi svoj jubilej.

U pitanju je list namenjen deci uzrasta od šest do dvanaest godina, koji pokriva sve oblasti koje zanimaju najmlađe, istovremeno se trudeći da ih uvek nauči nečem novom – od otkrivanja sveta, prirode i društva oko nas, do sporta, igara, računara, interneta, muzike, filmova...

Časopis je tematski, sadržajno i grafički potpuno prilagođen deci ovog uzrasta, a to potvrđuje i bezbroj pisama sa pitanjima, crtežima i fotografijama dece koji svakodnevno pristižu u redakciju „Zabavnika”.

Male čitaoce najčešće zanima kako da ubede roditelje da uzmu psa, a ako su to već uspeli, onda koja je rasa najbolja za stan. Takođe, stalno je aktuelan Hari Poter, a u novije vreme i kej-pop, muzika iz daleke Južne Koreje koju naša deca obožavaju.

Deca se „Malom Zabavniku” obraćaju i sa nedoumicama – to su uglavnom okolnosti u kojima ne znaju kako da se izvine nekome nakon svađe, ili se pitaju kako da priđu simpatiji, pa čak i kako da pobede strah ili nesigurnost. Dosta pitanja vezano je i za pametne telefone – deca koja ih nemaju se pitaju kako da ubede roditelje da im ih kupe, a ona koja imaju ograničenje za korišćenje htela bi da to ograničenje smanje...

Čitaoce čekaju i razni enigmatski zadaci, kvizovi i mozgalice, kao i stripovi. Tu su, naravno, i poznate ličnosti iz sveta umetnosti i sporta, kao i one koje su se već upisale u istoriju. I sve to stane na 68 strana! Jubilarni 300. broj biće ipak malo posebniji, pa će imati 16 strana više, povratak čuvenog „Cicinog kutka”, rubrike sa lutkicom od hartije kojoj se menja odeća, pa čak i posebno iznenađenje u vidu dve naslovne strane!

Osim u Srbiji, časopis se redovno distribuira na kioske i u zemljama regiona, a putem pretplate i širom sveta. Izlazi dva puta mesečno, 1. i 15. u mesecu.

Vizija koju oni koji ga stvaraju imaju jeste da deci pruže kvalitetan sadržaj, napisan razumljivo i jednostavno, sa mnogo truda i ljubavi. Ako vaše dete odjednom krene da vam nabraja grčke bogove, objašnjava neki prirodni fenomen ili vas čak opomene da ste prekršili bonton u nekoj prilici, najverovatnije da mu je „Mali Zabavnik” pao šaka.

Želja svih u redakciji jeste da novim generacijama pomognu da odrastu u ispravne ljude kojima će „Mali Zabavnik” biti divna uspomena iz detinjstva.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradski odred Žandsrmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA