Prodaje se prvo izdanje knjige "Hari Poter i kamen mudrosti": Početna cena je kao skupocen stan u Beogradu

 
 ≫ 
  • 0

Aukcija će se održati u Londonu

Prvo izdanje knjige "Hari Poter i kamen mudrosti", s ponekom štampanom greškom i autogramom autorke Dž.K. Rouling, ponudiće aukcijska kuća Christie's na privatnoj prodaji u Londonu. Početna cena dela iznosi 200.000 funti, piše Hina, prenosi 24sata.hr.

Izdanje koje se nudi na prodaju jedan je od 500 tvrdo ukoričenih primeraka knjige štampane 1997. godine. Trista ovih dela je poslato u knižare.

Knjiga koju prodaje aukcijska kuća Christie's u sklopu manifestacije "The Art of Literature: Loan and Selling Exhibition", spada u preostalih dvesto.

Stručnjak za štampane knjige i sukustos izložbe "The Art of Literature" Mark Viltšajer je Reutersu otkrio da se u "štampanju i opremi knjige potkralo nekoliko grešaka".

- Na poleđini, na primer, reč filozofi (philosophers), što je, naravno, ključna reč... pogrešno je napisana kao "philosphers", bez onoga drugog slova "o", a na stranici 53, na popisu predmeta koje učenici treba da ponesu sa sobom u Hogwarts, reči "jedan štapić" u tekstu su ponovljene dvaput.

Godine 1997. Rouling je još bila nepoznata i neetablirana spisateljica, a u međuvremenu je njena knjiga o čarobnom svetu veštica i čarobnjaka postala veliki hit u svetu, iznedrivši i nekoliko nastavaka, kao i ogromnu filmsku franšizu.

- Na mnogo načina, ova je knjiga fizička manifestacija čarobnog sećanja za mnoge ččitaoce i to je čini tako poželjnom - smatra Viltšajer, podsjećajući da će manifestacija "Art of Literature" za javnost biti otvorena od 7. do 15. juna.

Video: Papreno skupa knjiga koja košta kao stan u centru Beograda

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA