Širom sveta obeležava se Nedelja turske kuhinje
U sklopu obeležavanja Nedelje turske kuhinje, u rezidenciji Ambasadora Turske u Srbiji sinoć je upriličen prijem na visokom nivou sa konceptom "fine dining". NJ.E. Ambasador Hami Aksoj i njegova supruga dr Džanan Parmaksizoglu Aksoj, poželeli su dobrodošlicu gostima, podelivši sa njima informacije o zdravim, "bezotpadnim" i tradicionalnim aspektima turske kuhinje, a na događaju je promovisan istanbulski meni sa receptima iz gastronomske knjige "Turska kuhinja sa bezvremenim receptima".
Knjiga "Turska kuhinja sa bezvremenim receptima" objavljena je pod pokroviteljstvom prve dame Emine Erdogan i Predsedništva Republike Turske, u saradnji sa Agencijom za promociju i razvoj turizma Turske (TGA), uz podršku Ministarstva za kulturu i turizam Turske.
Uz doprinose istaknutih kuvara, akademika i istraživača gastronomije, "Turska kuhinja sa bezvremenim receptima" vraća u fokus čuvenu tursku kuhinju i njene ekološke, održive i bezotpadne karakteristike. Povrh diskusije o zdravim tehnikama skladištenja i kuvanja hrane, koje se koriste u turskoj kuhinj, knjiga ima za cilj da sačuva vekovima stare tradicionalne recepte u njihovom izvornom obliku i da ih učini dostupnim budućim generacijama.
Neke od recepata iz knjige i više informacija o Nedelji turske kuhinje možete pronaći na www.turkishcuisineweek.com.
(Telegraf.rs/PR)
Video: Pogledajte kako izgleda sajam antikviteta u Ljubljani
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Перагеније
У Турској не идите у ресторане за туристе. Нађите где сами Турци једу и уживаћете. Бурек ми се додуше не свиђа, али зато 4 врсте јагњетине, у свако доба, сарме, пуњене паприке... А тек пусти слаткиши (више не смем..ј...!!!) и домаће пекаре, их...
Podelite komentar