Al' neko je nemaran sve srušio, na lošem mestu presek'o špil, rasparao život pa pogrešno ušio

 
 
  • 0

Najteže prolazi ono što se trudimo da zaboravimo

Kad tad će proći, ko zna zašto je to dobro, vreme leči sve. Koliko puta smo čuli ove odgovore na našu bol. Da li je prošlo? Da li nam je bilo lakše? Da li smo nakon nekog vremena tu ranu zacelili ili nam je ostao bes?

Pesnik Dušan Stojanović nam je u pesmi podelio svoja osećanja, a njegove reči izgovorio nam je  mladi glumac Nemanje Bajić.

  • Nemanja, glumci moraju, stoga i mogu sve. Da li mogu baš svaku pesmu da izgovore jednako dobro? U čemu se razlikuje "baš svaka" pesma i ona koju odabereš?

- Ništa se ne mora, stvar je ličnog izbora i želje. Smatram da se sa tehničke strane bilo koja pesma na kojoj se radi može izgovoriti jako dobro. A odabrana pesma se najviše razlikuje po emociji i nečem ličnom. Motiv govorenja upravo tih stihova samu interpetaciju čini mnogo uverljivijom.

  • Zbog čega si odabrao ovu pesmu? Koji stih te posebno dotiče?

- Pre svega zbog ogromnog poštovanja prema našem sjajnom pesniku Dušanu Stojanoviću koji ima neverovatnu moć stvaranja. Svaka njegova pesma u sebi krije nešto pa ću tako i ja sakriti odgovor na pitanje zašto baš ova pesma. A stih koji bih izdvojio je "Nama sem nas nije trebalo ništa, možda koja kap belog vina..."

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Nemanja Bajić (@nemanjabajic_)

  • Da li je uteha da će sve kad tad proći? Da li misliš da neke stvari ipak ne prolaze?

- Ne bih rekao da je uteha, ali nada svakako jeste! Najteže prolazi ono što se trudimo da zaboravimo. Sećanja su uvek tu, kao i emocije koje ponekad potisnemo, ali uglavnom su duboko u nama, ne prolaze. Jedino što zaista prolazi je vreme.

  • U kom dramskom ostvarenju bi voleo da igraš?

U "Makbetu" Vilijema Šekpira. Radio sam scenu iz ove Šekspirove tragedije na trećoj godini akademije i još tada poželeo da oživim taj lik u celini kao što je pozorišna predstava.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Nemanja Bajić (@nemanjabajic_)

  • Kada ti budeš imao požutele slike i osvrneš se na njih, šta bi voleo da vidiš?

- Kada je u pitanju privatan život voleo bih da vidim bezbrižan život koji sam imao dok sam bio dete i kada mi je jedina želja bila da se što duže igram napolju. A što se tiče glume, nadam se da ću se, kad god upadnem u neko previranje i preispitivanje sećati žara sa kojim sam upisao akademiju, upornosti koja me je održala i želje za bavljenjem glumom!

Video: Govorimo poezijom: Život - Miloš Crnjanski

(Telegraf.rs/PR)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA