Emocije su glavni sastojak u svemu

 
 
  • 1

- Umetnik treba da prihvati onoliko koliko mu svoje suštinsko "ja" dozvoljava, a da se ne oseća loše - rekla je Dunja

Dunja Stojanović naša je mlada glumica. Pored osnovnih studija glume, završila je i master studije na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi prof. Biljane Mašić Aleksić.

Osvojila je prvu nagradu na takmičenju u govorenju poezije "Dani Danila Lazovića", a na pitanje šta je važno kada se poezija govori rekla je:

- Nema pravila kako treba ili ne treba da se govori. Emocije su glavni sastojak u svemu, ili osetiš ili ne osetiš.

Kroz studije, ali i kasniji profesionalni rad, Dunja je igrala uloge od Šekspira, do modernih romanopisaca, oživljavajući ih kako na daskama tako i na platnima. Želja joj je da u svojoj karijeri odigra širok spektar različitih uloga:

Možda neće sve biti fenomenalne, ali je sigurno da ću od svake naučiti nešto i poneti iskostvo i lekcije - rekla je Dunja.

S obzirom na to da se svet i poimanje njega menja veoma brzo, a Stojanovićeva pripada generaciji koja se nalazi na vagi "modernog" i "konzervativnog", na pitanje u kojoj meri umetnik pristaje na kompromis kada stvara novo delo, odnosno da li treba u potpunosti da se preda novoj struji ili ipak da sačuva ono staro i klasično, odgovorila je:

- Umetnik treba da prihvati onoliko koliko mu svoje suštinsko "ja" dozvoljava, a da se ne oseća loše. Svako ima neke svoje granice, sve je individualno. I ne treba nikoga osuđivati.

A šta sama reč "Kultura" za nju predstavlja, rekla je da je to sloboda.

Video: Govorimo poezijom: Majka -Zorana Hr. Radisavljevića

(Telegraf.rs)

Video: Rakiju obožavam: Kasandra otkrila šta misli o peticiji koju su Srbi pisali, pomenula i omiljeno piće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzeger

    3. januar 2021 | 22:24

    Ono sto je Dunja u glumi, to je bio Maradona u fudbalu!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA