Doneta najradikalnija odluka: Štampani "Plejboj" odlazi u istoriju

 
 ≫ 
  • 0

"Pošto je ubrzano širenje pandemije poremetilo produkciju sadržaja i lanac snabdevanja, svima je postalo jasno da je sada pravo vreme da se magazin prebaci sa štampanog na digitalno izdanje"

Playboy Prvo izdanje sa Merilin Monro / Foto: Playboy

Plejboj, jedan od najpoznatijih magazina na planeti, više neće biti objavljivan u štampanom izdanju. Prolećni broj koji će se  naći na trafikama za nedelju dana, biće poslednje izdanje u 2020. godini. Verovatno i poslednje štampano izdanje ikada.

CEO Plejboja, Ben Kon, istakao je da odluka o obustavljaju štampe poznatog magazina nije došla naglo. Uprava već neko vreme želi da Plejboj postane isključivo digitalni časopis, a da je širenje korona virusa samo ubrzalo taj proces.

- Pošto je ubrzano širenje pandemije poremetilo produkciju sadržaja i lanac snabdevanja, svima je postalo jasno da je sada pravo vreme da se Plejboj prebaci sa štampanog na digitalno izdanje. Želja je da Plejboj svakog dana zadovoljava potrebe čitalaca, a ne samo na svaka tri meseca. Mediji se konstantno menjaju, a štampano izdanje dolazi u ruke samo jednog dela obožavalaca – istakao je Kon.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Playboy (@playboy) on

Kon je dodao da će 2021. godine nastaviti sa štampanjem specijalnih izdanja, jer je Plejboj počeo kao štampano izdanje i to je deo njegove istorije.

Hju Hefner je osnovao Plejboj 1953. godine. Od tada uspeo je da izgradi svetski brend koji obuhvata TV serije, komercijalnu robu, odmarališta, klubove, muzičku kuću i razne događaje. Mnogo priznatih pisaca objavljivalo je svoje tekstove u Plejboju, ali fotografije potpuno nagih žena su ono što je ovaj magazin učinilo svetski popularnim – prenosi Gardijan.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Hugh M. Hefner (@hughhefner) on

Magazin je 2016. godine prestao da objavljuje fotografije potpuno nagih žena, jer je internet pornografija učinila da taj tip fotografija postane staromodan i dosadan. Pored toga, smatrali su da će bez njih magazin privući više oglašivača, kao i da će zauzimati bolje mesto na novinskim štandovima. Nekoliko meseci pre svoje smrti, Hju Hefner promenio je mišljenje i vratio obnaženost u Plejboj.

Video: Da se zavrti u glavi! Šakira i Džej Lo guzama začinile seksi Superboul

K.B.

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA