Mile Kekin napisao pesmu za film o Draženu Petroviću

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Svetska premijera dugometražnog igranog filma "Dražen" reditelja Danila Šerbedžije te autora projekta i producenata Ljube Zdjelarevića koji je ujedno i koreditelj i Ivora Šibera, održana je u utorak, 22. oktobra u Cinestar kinu u centru Dalmare u Šibeniku, uz gostovanje ekipe filma.

Jedna od naslovnih pesama je „1 na 1“ koju je napisao Mile Kekin koji u filmu glumi legendarnog trenera Mirka Novosela.

"Pesmu „1 na 1“ napisao sam mesecima nakon zadnje klape jer mi se tema filma učinila dovoljno univerzalnom da se o tome napiše pesma koja će vredeti i van sportskog terena. Svideo mi se način na koji scenario suptilno balansira teme oštre sportske kompeticije, bratske ljubavi i Draženovu želju da se izbori za pažnju starijeg brata. Čini mi se da svi ponekad želimo ne samo da impresioniramo, nego i da pobedimo svoje uzore kako bismo prestali da budemo " njihov manji broj". Hvala mom prijatelju i producentu Mark Mrakovčiću koji je opet pokazao zavidnu količinu strpljenja da me isprati kroz bezbroj aranžmana nakon kojih smo se opet vratili na verziju na akustičnoj gitari kako je film od početka i tražio",  rekao je Mile Kekin.

Film je premijerno prikazan na Draženov rođendan u njegovom rodnom Šibeniku, dok će publika nekoliko dana posle u Zagrebu takođe uživati u jedinstvenom događaju uz posebne goste na projekciji.

Ovaj dugo iščekivani film, koji prati život i karijeru jednog od najvećih košarkaša svih vremena – Dražena Petrovića, u Beograd stiže 4. decembra.

Film 'Dražen', snimljen u čast 60. godišnjice rođenja Dražena Petrovića, donosi fascinantnu priču o košarkaškom Mocartu koji je svojom igrom osvojio ne samo Hrvatsku i Evropu, nego i SAD. Kroz prizmu ključnih trenutaka Draženovog života, gledatoci će biti uvučeni u njegov svet nevrovatne strasti, odlučnosti i posvećenosti sportu koji ga je učinio besmrtnim.

Film je sniman, između ostalog, i na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku, što dodatno doprinosi emotivnoj snazi priče.

''Ime Dražena Petrovića izaziva divljenje širom sveta, ne samo u košarci, već i kao sinonim kako velikim radom ostvariti snove. Dok su ga mnogi upoznali kroz njegove sportske uspehe, mi smo na velika platna želeli da prikažemo priču o čoveku – njegovom odrastanju, odnosu sa porodicom i osobama iz privatnog i profesionalnog života koje su ga podržavale na putu prema vrhu. Stoga ovo nije tipičan sportski film, već je naglasak više na Draženovu ličnu priču,'' objašnjavaju producenti Zdjelarević i Šiber.

“U glavnim ulogama su Domagoj Nižić (Dražen Petrović), Tonko Stošić (mladi Dražen Petrović), Romina Tonković (Renata), Pavle Matuško (Aco Petrović), Lovre Tanfara (mladi Aco Petrović), Zrinka Cvitešić (Biserka Petrović), Dragan Mičaović (Jole Petrović), Victoria Hauer (Klara), Valentin Perković (Warren LeGarie), Mile Kekin (Mirko Novosel), James Perry (Willis Reed) i drugi.“

Autori projekta i producenti filma su Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber, koproducenti Vlado Bulajić, Lija Pogačnik, Dimče Stojanovski, Stefan Orlandić, Milica Jokić, a ostalu ekipu čine redatelj Danilo Šerbedžija, scenarist Ivan Turković-Krnjak, direktor fotografije Ante Cvitanović, skladatelj Hrvoje Prskalo, montažer Davor Bosankić, scenograf Ivo Knezović, kostimografkinje Željka Franulović i Ana Kala Kovačević i majstorica maske Bianka Prskalo.

Film je nastao u produkciji zagrebačke produkcijske kuće Kinoteka, uz koprodukciju sa slovenskim December i srpskim Living Pictures. Film su podržali Hrvatski Audiovizualni Centar, Hrvatska radiotelevizija, Slovenski Filmski Centar i Filmski Centar Srbije, Hrvatski olimpisjki odbor te brojni sponzori i pokrovitelji.

(Telegraf.rs)

Video: Simonida Stanković: Umetnost prepoznaje onaj koji je celovit

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA