Film "Sveta Petka - Krst u pustinji" će konačno imati TV premijeru: Poznato kada i na kom kanalu

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nakon veoma uspešnog bioskopskog život sa više od 100.000 gledalaca, prikazivanja na čak 67 međunarodnih festivala i osvojene 32 nagrade, filmsko ostvarenje “Sveta Petka - Krst u pustinji“ konačno stiže na TV ekrane.

Ostvarenje reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića imaće svoju televizijsku premijeru uoči praznika Svete Petke, na prvom programu RTS, u subotu 26. oktobra od 21 čas.

Publika će uživati u posebnom kinematografskom doživljaju slike i zvuka, nastalo po istinitoj priči i bestseleru "Petkana" Ljiljane Habjanović Đurović. Film prati život pobožne mlade Paraskeve, gde upoznajemo njen put od obične devojke do najvoljenije i najpoštovanije Svetiteljke Pravoslavlja.

Sniman na autentičnim lokacijama u Jordanu, Srbiji i Jašiju, moderan u izrazu i ritmici kadrova, ovaj film nam donosi priču staru vekovima, koja i danas snažno živi u vernicima i poštovaocima Svete Petke.

Glumačku podelu čine Milena Predić, Milica Stefanović, Filip Hajduković, Jadranka Selec, Branislav Tomašević, Daniel Sič, Andrej Šepetkovski i Mladen Sovilj kao i nekolicina jordanskih glumaca.

Film „Sveta Petka – Krst u pustinji“ je prva srpsko-jordanska koprodukcija, podržana od Ministarstva kulture Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu AP Vojvodine, Filmskog Centra Srbije, ali i Kraljevskog filmskog centra Jordana.

(Telegraf.rs)

Video: U Beogradu održana premijera filma koji se snimao čak 6 godina: Sveta Petka na velikom platnu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA