Japanski režiser Kurosava dobio nagradu na Međunarodnom filmskom festivalu u Južnoj Koreji

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Japanski režiser Kijoši Kurosava dobio je nagradu na Međunarodnom filmskom festivalu u Busanu (BIFF) u Južnoj Koreji za najboljeg azijskog filmskog stvaraoca godine.

Kurosava (69) je izjavio danas na konferenciji za novinare da snima filmove više od 40 godina i da se i dalje pita kakav će biti njegov sledeći film, jer oseća da njegove teme još nisu u potpunosti definisane, preneo je Jonhap.

Na ovogodišnjem BIFF, Kurosava je učestvovao sa dva najnovija filma - psihološkim trilerom "Oblak" i krimi trilerom "Staza zmija".

Kurosava je rekao da su u filmu "Oblak" prikazani obični ljudi, koji nemaju nikakve veze sa nasiljem u svakodnevnom životu, a koji su se našli u ekstremnim situacijama u kojima ubijaju ili su ubijeni.

Rođen je u Japanu 1955. godine, a debitovao je kao reditelj 1983.

Osvojio je nagradu na Filmskom festivalu u Kanu za "Tokijsku sonatu" 2008. godine, a 2020. osvojio je Srebrnog lava za najbolju režiju na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji za "Ženu špijuna".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Miloš Biković o filmu "Bauk": Uloga Savinog oca je metaforična

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA