Aleksandra Simić: Još nisam glumila u nečemu kao što je predstava "Tvoje i moje"

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Aleksandra Simić koja je govorila o svojoj ulozi u autorskom projektu "Tvoje i moje" reditelja Borisa Liješevića, koje izvodi pozorište "Boško Buha".

"Još nisam učestvovala u tako nečemu. Boris je pozvao sve glumce iz pozorišta i rekao: 'Imam ideju, nemam pojma na šta će to sve da izađe, ali voleo bih da razgovaram sa vama na temu - vaša prva sećanja na detinjstvo", rekla je Simić.

Prema njenim rečima, pošto ne postoji tekst predstave, njega su stvarala sećanja glumaca, koja su na kraju morali da uobliče da to bude scenično.

Navevši da su u procesu glumci pristupili sa dosta mašte i probudili su dete u sebi, Simić je dodala da je njena priča bila o operaciji krajnika, kada je sa tri godine bila sam u bolnici.

Simić je dodala da se prisetila par dana "samoće, straha i nezaštićenosti, a opet zaštićenosti", zbog prisustva jednog bolničara.

"To su individualna sećanja 11 glumaca, 11 odvažnih ljudi, zato što smo prošli kroz prelep, dirljiv i bolan proces. Kad počnete da kopate po detinjstvu za nekoga su to bolne uspomene, za neke radosne", navela je Simić.

Video: Aleksandra Simić o predstavi Tvoje i moje

Prema njenim rečima, predstava je bila eksperiment za nju, njene kolege, ali i za Liješevića, koji je iz razgovora sa glumcima "izvlačio priču koja je zanimljiva i scenična", kako bi mogao "u svojoj glavi da sve sklopi".

"U drugom delu rada smo sedeli u krug, kao u nekoj psihološkoj radionici. I onda smo prvi put slušali tuđe priče, koje su nas veoma potresle", otkrila je glumica.

Govoreći o večernjoj sceni pozorišta "Boška Buhe", koje predstave izvodi u "Teatru Vuk", Simić je podsetila na "Ubistvo u Orijent ekspresu" sa Andrijom Miloševićem u glavnoj ulozi.

Simić je rekla da je za tinejdžere "Tajni dnevnik Adrijana Mola", dok za decu imaju "ozbiljno rađene predstave i divne naslove", poput "Olivera Tvista" nedavno igranog na Tivatskom festivalu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Rakiju obožavam: Kasandra otkrila šta misli o peticiji koju su Srbi pisali, pomenula i omiljeno piće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA