Kids Fest slavi 20 godina postojanja

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Pod sloganom "Kadar mog odrastanja" tokom oktobra meseca održaće se jubilarni dečiji filmski festival - Kids Fest.

Oktobra 2005. godine u čuvenoj beogradskoj Dvorani Doma sindikata, a današnjoj mts Dvorani, zaživelo je tadašnje prvo izdanje jedinstvenog dečijeg filmskog festivala, KIDS FEST-a.

I ove godine, na istom mestu i u isto vreme započeće filmski događaj koji sad već tradicionalno ima za cilj popularizaciju filmske umetnosti i uspostavljanje tradicije odlaska na neki kulturni događaj, od malih nogu.

Pod sloganom KADAR MOG ODRASTANJA ovogodišnji jubilarni KIDS FEST trajaće punih devet dana, od 12. do 20. oktobra, a tokom predstojeće smotre publika će moći da pogleda program sačinjen od ukupno 19 dečijih naslova, igranih i animiranih, od kojih će trinaest biti prikazano prvi put.

Pored priča pristiglih iz francuskih, ruskih, španskih i američkih studija, na 20. po redu festivalu naći će se i naslovi dalekih kinematografija, od pakistanske, japanske, do norveške.

Tokokm dve decenije prikazivanja bez prekida, mnoge generacije odrasle su uz program KIDS FEST-a, pamteći brojne filmske naslove. U skladu sa tim, ove godine osim pratećih radionica različitog sadržaja, festival će predstaviti i BEST OF program koji će biti sačinjen od najpopularnijih ostavrenja koja su puštana tokom predhodnih izdanja festivala.

I tokom ovog 20. izdanja, domaćin KIDS FEST-a će biti "mts Dvorana", dok će se program prikazivati i u bioskopima: "Cineplexx Ušće Shopping Center", "Cineplexx Delta City", "Cineplexx BIG", "Cineplexx BEO Shopping Center", "Cine Grand BIG Rakovica" i bioskop "Tuckwood".

U Novom Sadu program festivala naći će se na repertoaru bioskopa "Arena Cineplex" i "Cineplexx Pormenada", dok će se u Kragujevcu prikazivati u salama bioskopa "Cineplexx BIG Kragujevac". U Nišu centri dešavanja festivala biće tri bioskopa: "Vilin grad", "Cine Grand Delta Planet Niš" i "Cineplexx Niš".

(Telegraf.rs/PR)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA