Pogledajte kako je bilo na premijera filma "Lazarev put": Glume Ivan Bosiljčić, Nebojša Dugalić...

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U mts Dvorani premijerno je prikazan film "Lazarev put" reditelja Ivana Jovića, sa Ivanom Bosiljčićem u glavnoj ulozi.

Crvenim tepihom prošetala je ekipa ovog ostvarenja, a nakon toga upriličen je i kratak koncert čuvenih grčkih muzičara. Oni su komponovali i izvodili muziku za film, a to su Vasilis Cabropulos i pevačica vizantijske muzike Nektarija Karanci.

Video: Premijera filma Lazarev put u mts Dvorani

Ivan Bosiljčić, koji je na premijeru došao sa suprugom, pevačicom Jelenom Tomašević, nije krio oduševljenje što je deo ovog projekta.

Video: Ivan Bosiljčić o filmu Lazarev put

Film nas vodi kroz priču o uličnom umetniku Lazaru (Ivan Bosiljčić), zarobljenom na tajanstvenom ostrvu, u borbi protiv neobične birokratije koja mu ne dozvoljava povratak kući.

Osim Bosiljčića, u filmu briljiraju i Nebojša Dugalić, Žarko Radić, Judita Franković, Bojan Žirović i Ana Ćuk, doprinoseći bogatstvu likova i slojevitosti priče.

"Lazarev put" nije samo vizuelno i narativno iskustvo, već i duhovno putovanje. Film se dotiče univerzalnih tema kao što su potraga za smislom, iskušenja na putu samospoznaje i sukob sa neizbežnim silama sudbine. Lazarova borba da napusti ostrvo postaje metafora za unutrašnje izazove s kojima se suočavamo dok tragamo za sopstvenim identitetom i slobodom.

Film je sniman na autentičnim lokacijama u Novom Sadu i na grčkim ostrvima Santorini i Folegandros, donoseći jedinstvenu vizuelnu i narativnu estetiku.

Jović je, takođe, najavio i objavljivanje knjige "Dnevnik Lazarevog puta", koja će obuhvatiti eseje i razgovore sa saradnicima, pružajući dublji uvid u kreativni proces stvaranja ovog filma.

Iza ovog filmskog ostvarenja stoji Terirem produkcija sa koproducentima GroupM Motion Entertainment – Belgrade office, Living Pictures iz Beograda i View Master Films iz Atine. Distributer filma je MegaCom film.

Nakon premijere u Beogradu, "Lazarev put" će biti prikazivan u bioskopima širom Srbije počevši od 19. septembra, omogućavajući domaćoj publici da uživa u ovom umetničkom delu koje spaja srpski i grčki kreativni duh.

(Telegraf.rs)

Video: Ivan Bosiljčić o "Lazarevom putu": "Film je prepun poruka različitih, svako će pronaći svoju"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA