Peđa Marjanović: Publiku i treću sezonu serije "Močvara" povezaće specifičan format

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Peđa Marjanović koji je govorio o trećoj sezoni serije "Močvara" i rekao da će publiku i treću sezonu serije povezati specifičan format.

Marjanović je istakao da mu je bilo čudno da kroči u svet "Močvare" jer je, do tada, seriju posmatrao samo iz ugla gledaoca.

"Bilo je čudno kročiti u astmosferu, misterioznost i tajanstvenost, ali bilo mi je zanimljivo da gledam kako se to stvara. Kako Oleg to režira i kako vodi pažljivo glumce kroz to. I zapitao bih se da li ja sad snimam i prisustvujem ovde ili ne. Drugačije je, bez obzira što je čovek glumac, drugačije je kad učestvuješ i kad stvaraš, a drugačije je kada to posmatraš", objasnio je on.

Prema njegovim rečima, čast i privilegija je sarađivati sa rediteljem Olegom Novkovićem i igrati u komadima čije dramske tekstove piše Milena Marković.

"Učiš je na fakultetu i čitaš njene drame i sad odjednom razgovaraš sa njom i igraš u seriji koju je ona pisala. To je kao prisustvovati tom činu stvaranja i gledati njih kako rade. To je meni bilo najzanimljivije", objasnio je Marjanović.

Marjanović tumači ulogu mladog inspektora Miloša koji je "štreberski nastrojen prema poslu i želi da se dokaže".

Pored toga, Marijanović je istakao da je ta uloga bila glumački zahtevna kada je scenario, koji se odnosi na prisustvo mrtvim telima, u pitanju.

"Nažalost sam imao iskustvo prisustva jednoj obdukciji iz ličnih razloga. Priključio sam se obdukciji nekog tela na pravnom fakultetu jer je moj cimer studirao prava.. Obdukciji je prisustvovao i neki profesor na akademiji i rekao nam je kako bi bilo super iskustvo da mi kao glumci odemo da pogledamo", rekao je on.

Prema njegovim rečima prisustvo obdukciji je posebno iskustvo iako se čovek u početku plaši da priđe čoveku koji nije živ.

"To zapravo nije čovek, ima obrise ljudskog, vidi se i misao na njemu i to je nešto što je bila osoba i to je nešto strašno. Mi nemamo iskustvo da vidimo ljude koji su mrtvi. Mi samo razgovaramo i komuniciramo sa živim ljudima i kad naiđeš na nešto što znaš da je bilo živo, a sad više nije, jako ti je to čudno", rekao je Marjanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Jelisaveta Teodosić: Treća sezona serije “Močvara” je puna obrta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA