Irfan Mensur, Ivan Ikić, Predrag Ličina u žiriju 17. LIFFE-a

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Žiri Glavnog takmičarskog programa 17. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, u okviru kojeg će biti prikazano 10 ostvarenja sa prostora bivše Jugoslavije, čine renomirani stvaraoci domaćeg i regionalnog filma: glumac i reditelj Irfan Mensur koji je na početku karijere ostvario izuzetnu ulogu u filmu kojim će biti otvoren 17. LIFFE ’’Čuvar plaže u imskom periodu’ , Gorana Paskaljevića , a zatim u ostvarenjima ’’Pas koji je voleo vozove’’, ’’Miris dunja’’, ’’Nacionalna klasa’’ i drugim u bogatoj filmografiji sa više od 50 filmskih i televizijskih naslova, reditelj i scenarista Ivan Ikić, pobednik Festivala u Leskovcu 2014.sa debitantskim ostvarenjem ’’Varvari’’, a zatim i 2021. godine sa filmom „Oaza“ koji je nagrađivan i na festivalima u Veneciji, Kotbusu, Pinjau i Predrag Ličina, reditelj i scenarista iz Hrvatske, našoj publici najpoznatiji po popularnoj i nagrađivanoj zombi komediji „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“. Žiri će odlučivati o nagradama: „Grand Prix za najbolju režiju“, „Druga nagrada za režiju“ i „Treća nagrada za režiju“.

U programu „Mladi autori u fokusu“, koji prikazuje prvi ili drugi film autora iz jugoistočne Evrope do 35 godina starosti, biće dodeljena „Nagrada za najbolju režiju“. O njoj će odlučivati žiri u sastavu: Vuk Ršumović, reditelj i scenarista, Maša Nešković, rediteljka i Maja Medić, snimateljka.

Takmičarska selekcija „Studentski film“, posvećena ostvarenjima studenata filmskih akademija iz regiona, ima tri nagrade: „Nagrada za najbolju režiju studentskog filma“, „Druga nagrada za režiju studentskog filma“ i „Treća nagrada za režiju studentskog filma“. O najboljima, odluku će doneti žiri koji ćine: Dženan Esko, reditelj iz BiH, Miloš Vlalukin, glumac i Predrag Đurđević, scenarista.

Leskovački internacionalni festival filmske režije - LIFFE osnovao je Leskovački kulturni centar 2008. godine u cilju promocije i afirmacije filmske režije i ostvarenja iz zemlje i regiona. U toku svoje šesnaestogodišnje istorije, razvio se u prestižnu manifestaciju na kojoj se predstavljaju najvrednija ostvarenja iz regiona. Internacionalni festival filmske režije u Leskovcu osnovan je sa idejom kulturološkog umrežavanja regiona. Tokom šesnaest godina, Festival je ugostio više od 100 najpoznatijih reditelja različitih generacija, kao i veliki broj glumaca iz Srbije i regiona. LIFFE se održava uz podršku Grada Leskovca, Ministarstva kulture Republike Srbije, Filmskog centra Srbije i partnera.

17. LIFFE biće održan od 25. do 30. septembra 2024.godine

(Telegraf.rs)

Video: Irfan Mensur: Ja sam bivši Betmen, Supermen i Ajronmen, sada samo običan čovek

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA