Reditelj filma "Devojka sa bisernom minđušom" snima u Srbiji, glumi i Bardem

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Britanski reditelj Piter Veber (Peter Webber), koji je režirao čuveni film "Devojka sa bisernom miđušom" sa Skarlet Johanson, izjavio je da svoju želju da snimi naučno-fantastični triler ostvaruje trenutno radeći film "Dragn" u Srbiji, gde smatra da su filmske ekipe fantastične, što isto misli i za glumce, među kojima je i Jadran Malković.

Veber je rekao Tanjugu da se "Dragn", priča o grupi zaposlenika jedne korporacije suočenih pruilikom odlaska na "timbilding" sa dronom ubicom, koga pokreće veštačka inteligencija, oslanja na naučnu fantastiku, ali iz naše vrlo bliske budućnosti.

"Stvari koje smo smislili, i smatrali da su naučna fantastika, u stvari svakog jutra već vidim u svom mobilnom telefonu. Stvarnost se kreće brže od naše mašte. Posebno kad su u pitanju veštačka inteligencija i tehnologija dronova. Uskoro će to biti naučna činjenica", ocenio je Veber.

Video: Piter Veber: Film Dragn jeste naučna fantastika, ali i naučna činjenica

Glavne uloge u međunarodnoj glumačkoj ekipi su poverene Amerikancima Džejmsu Paktsonu (James Paxton) i Adamu Devenportu, Nemici Lili Krug (Lilly Krug), Karlosu Bardemu (Carlos Bardem), španskom glumcu i bratu poznatijeg Havijera Bardema, Italijanki Alis Pagani (Alice Pagani), kao i našem Malkoviću.

Veber je Malkovića upoznao kada je na poziv glumice Jovane Stević došao prošle jeseni u Beograd kao član žirija Japansko-srpskog festivala filma, u okviru kojeg je držao filmsku radionicu.

"Pojavio se Jadran i uradio malu improvizaciju. Bio je fantastičan i imao sam ga na umu kada sam došao ovde radi podele uloga. Imamo (u filmu) nekoliko srpskih glumaca, a njegova uloga je možda najveća", otkrio je reditelj.

Video: Piter Veber: Jadran Malkovič ima najveću ulogu od srpskih glumaca u filmu Dragn

Veber je rekao da je u dosadašnjoj karijeri pokušavao da menja žanrove, od romantičnog filma epohe sa "Devojkom sa bisernom minđušom", preko "Imperatora", koji govori o kraju Drugog svetskog rata u Japanu, do filma o regeu na Jamajci, a tu je i triler strave "Uzdizanje Hanibala"

"Pokušavam da ostanem svež. Uvek sam voleo naučno-fantastične trilere i prilika da snimim jedan je uzbudljiva. To je vrsta filmova kakve sam gledao tokom odrastanja. A i dalje sam veliko dete", osmehnuo se Veber.

Prema njegovim rečima, u "Dragn" će se prepoznati "mali dodiri" filmova žanra kao što su "Zapadni svet" (Westworld), "Terminator", "Predator", "Osmi putnik", ali i "mnogo 'Stalkera' Andreja Tarkovskog i "Idi i gledaj" Elema Klimova".

"Sve sam pomešao. Malo art hausa, malo žanrovskog filma", dodao je reditelj.

Video: Piter Veber: U filmu Dragn ima uticaja Tuđina, Predatora, Terminatora i Tarkovskog

Veber i njegova ekipa su u utorak snimali ne jednoj od ključnih lokacija za "Dragn"- u staklenoj bašti u Palati umetnosti "Madlena" u Beogradu, i primetio je da su u Srbiji "filmske ekipe fantastične, kao i glumci".

"Zapanjujuće su lokacije. Drago mi je što sam se vratio. Nadam se da ću napraviti još filmova ovde", zaključio je Veber.

Video: Piter Veber: Snimanje filma u Srbiji je fantastično

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Stanković: Izazov u seriji "Sablji" je bio izbalanisirati činjenice sa elementima fikcije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA