Ko su bili Mili Vanili? Bili su deo najvećeg skandala u istoriji muzičke scene, a sada stiže film o njima

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Film o usponu i padu grupe Mili Vanilli, koji nosi naziv "Girl You Know It's True" u četvrtak, 12. septembra, će imati premijeru i u srpskim bioskopima. U pitanju je muzičko-modni podsetnik na osamdesete, a ova istinita priča o najvećem skandalu u istoriji muzičke scene podsetiće nas na to lepo nepovratno vreme i učiniti da izađemo srećniji iz bioskopa.

Ko su bili Mili Vanili?

Apsolutni autsajderi, prijatelji Rob i Fab, predstavljali su muzički duo osnovan 1988. u Minhenu. Jedan Nemac, drugi Francuz, odlični plesači i manekeni željni uspeha, upoznaju u nekon momentu jednog od najjačih muzičkih producenata toga doba, Franka Fariana, koji, između ostalih, stoji iza uspeha kultne grupe Boney M. Dvojac snima svoj prvi singl, osvaja Evropu i odlazi u Ameriku. Osvajaju međunarodne top-liste pod imenom Mili Vanili, imaju tri hita broj jedan u SAD-u i uživaju u slavi u Holivudu dok samo mali krug insajdera zna njihovu tajnu: dvojac zapravo ne peva – samo pomeraju usne na glasove pravih pevača.

Na vrhuncu njihove slave, kada grupa Mili Vanili osvaja nagradu Gremi, istina napokon izlazi na videlo i to zbog tehničke greške na matrici usred nastupa uživo. Rob trči u bekstejdž, Fab se pokušava “izvući” ali kraj je jasan - oduzimaju im Gremi, njihov svet se ruši, odbacuju ih skoro svi, ali fanovima su oni ostali jedni i jedini “Milli Vanilli” do današnjeg dana. Pesme “Girl you know it’s true”, “Blame it on the rain”, “Girl I’m gonna miss you” su večni hitovi.

Fab Morvan, član grupe koji je i dan danas aktivan, i dalje prenosi njihovu harizmu i ostavštinu mlađim generacijama, aktivno promoviše i podržava film jer bez osuđivanja pojašnjava kontekst u kojem je grupa nastala i u kojem se ugasila.

U svakom slučaju, ovo je zanimljiva ljudska priča o usponu i padu i o preživljavanju nakon skandala, zato treba obavezno pogledati ovaj film, jer priča o grupi Mili Vanili nije samo priča o bendu, nego je i podsetnik na genijalne 80-e, MTV hitove i najbolje plesno razdoblje ikada.

VIŠE O FILMU:

Ceo projekt je osmislio nemački producent, Frank Farian. Iza imena “Mili Vanili” bila su dva zgodna muškarca; odlično građeni i vrsni plesači, ali bez posebnih vokalnih sposobnosti i sa dosta slabim poznavanjem engleskog jezika. Iako je dvojac želeo da peva, muzički genije Frank smatrao je da nemaju prave glasove za svetsku karijeru. Pravi pevači bili su sjajni ali manje fizički atraktivni studijski muzičari. Frank u filmu fantastično prikazuje njihov talent u studiju, ali i iskreno pita gledaoce u jednom trenutku - priznajte da li biste kupili njihovu ploču? Ne biste. Ali da li biste je kupili gledajući Faba i Roba? Odgovor je logičan.

Čarolija 80-ih leži u nostalgiji koju izazivaju, zaraznoj privlačnosti melodija, smislenim tekstovima i sjajnoj energiji koja nas vraća u prošlost. Ali, nostalgija nije samo za one koji su proživeli 80-e, već su muzika i moda tih godina večna inspiracija mladim umetnicima, kao i novim generacijama koje dolaze.

Kako je najavljeno, u četvrtak, 12. septembra u 20.00 organizuje se "CineLady" događaj u CineStar bioskopima u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Zrenjanin, Pančevo) koji će započeti svečanom premijerom filma “Girl You Know It’s True”, a pre i nakon premijere publiku očekuju najveći muzički hitovi 80-ih, brojni pokloni za najsrećnije i mnoga druga iznenađenja.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajnama bioskopa ili na sajtu cinestarcinemas.rs.

(Telegraf.rs)

Video: Film "Furioza: Pobesneli Max Saga" premijerno prikazan u bioskopu u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA