Umro Loran Tirar, reditelj "Asteriksa i Obeliksa"

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Loran Tirar, francuski scenarista i reditelj čija su najpoznatija dela uključivala adaptacije dela Renea Gošinija i Žan-Žaka Sempea, preminuo je posle duge bolesti. Imao je 57 godina.

Tirar je bio omiljena ličnost u francuskoj filmskoj industriji, koji je snimio 15 igranih filmova tokom dve decenije, poput "Molijera" (2007), sa Romenom Durisom u glavnoj ulozi istorijskog pisca, zatim "Asteriks i Obeliks: Bože čuvaj Britaniju" (2012) sa Katarin Denev, Fabrisom Lukinijem i Gijom Galijenom, romantična komedija "Up For Love" sa Žanom Dižardanom i Virdžini Efirom, i kostimirana drama "Povratak heroja" (2018), u kojoj glumi i dobitnik Oskara Žan Dižardan.

Takođe je režirao rane epizode ​​hit emisije "Call Mi Agent!".

Tirarovi filmovi su retko debitovali na filmskim festivalima, ali su redovno postizali dobre rezultate na blagajnama u Francuskoj i dobro se prodavali i na međunarodnom nivou.

"Imao je talenat za snimanje i prepričavanje ljudskih priča sa puno humora i senzibiliteta", napisala je PR agencija BCG Presse u saopštenju u kojem je najavljena Tirardova smrt 5. septembra u Parizu, nakon borbe sa bolešću.

(Telegraf.rs/Deadline)

Video: Umro Bora Čorba: Legendarni roker i frontmen grupe "Riblja čorba"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA