Džena Ortega, intervju: O novom filmu "Beetlejuice, Beetlejuice", saradnji sa Timom Bartonom i Vinonom Rajder

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Posle premijere na Filmskom festivalu u Veneciji, film "Beetlejuice, Beetlejuice" reditelja Tima Bartona stiže i u Srbiju, i biće u bioskopima od 5. septembra.

Glumica Džena Ortega, koja igra lik Astrid, govorila je o ovom ostvarenju, kao i saradnji sa Vinonom Rajder, koja zajedno sa njom glumi u ovom blokbasteru.

Da li se sećaš kada si prvi put pogledala film Beetlejuice?

JENNA ORTEGA: Iskreno, ne sećam se kada sam ga prvi put gledala, ali se sećam da je taj film stalno bio prisutan u mom detinjstvu, kao i u detinjstvu mnogih drugih. Sećam se da sam bila uplašena od svega kad sam bila mlađa i imala sam ponavljajuće noćne more o Bitlđusu. Imala sam krevet na sprat i on bi se ljuljao nadole i nudio mi sok od grožđa.

Kako je izgledao proces kastinga za tebe?

JENNA ORTEGA: Tim je hteo da se sastane sa mnom i već smo neko vreme razgovarali o drugoj sezoni "Wednesday". Tako da sam, kada je ponovo tražio da se sastanemo, mislila da ćemo razgovarati o tome. Imala sam ovu svesku sa stranicama punim ideja za drugu sezonu. A onda mi je samo dao scenario za "Beetlejuice Beetlejuice" i krenuli smo odatle. Rekao je: „Ako si zainteresovana, super. Ako nisi, nema veze. Ne brini zbog toga.“ Scenario je bio stvarno, stvarno smešan. Sećam se da sam bila nesigurna, jer je prvi deo tako veliki klasik. Ne želiš ništa da uništiš ili pokvariš. Ali s originalnom glumačkom ekipom koja se vraća i naravno Timom, nema greške. Tim je stvarno, stvarno bio strastven u vezi toga. To je nešto što je želeo da uradi godinama. Ja se osećam stvarno dobro jer nosim izuzetna iskustva sa snimanja.

Dakle, uz "Wednesday", ovo je tvoja druga saradnja sa Timom. Kako je bilo raditi s njim ponovo?

JENNA ORTEGA: Rekla bih da je saradnja s Timom po drugi put prilično slična kao i prvi put u smislu... on ti samo veruje, koga god da odabere. Dozvoljeno ti je da praviš užasne izbore i dozvoljeno ti je da praviš smešne odluke, on te samo podstiče da radiš šta želiš, ali te uvek vodi u pravom smeru. Očigledno je vrlo uzbuđen i mislim da je ovog puta bio posebno kreativan.

Kakva je bila tvoja prva reakcija posle čitanja scenarija?

JENNA ORTEGA: Sećam se da sam kad sam pročitala scenario, upravo došla sa sastanka sa Timom. Sedela sam na stenama na plaži. na suncu, bilo je hladno, bila je zima. Ali čitala sam o svim tim likovima koje sam gledala dok sam odrastala i koji su mi bili poznati ceo život. Samo se sećam da sam se osećala stvarno nostalgično i srećno, uzbuđeno, više nego bilo šta drugo. Bez obzira na to da li ću biti deo toga ili ne, osećala sam se kao: „Ovo će biti dobar film.“

Kako je to imati Winonu Ryder kao Astridinu mamu?

JENNA ORTEGA: Već dugo sam fan Vinone. Mislim da je radila na nekim od najkul projekata. Čini mi se da svaki put kada gledam film koji me zanima, ona se pojavi. I pomislim: „Naravno! Ona je deo toga.“ Ona je zaista jedan od najdivnijih saradnika koje sam ikada imala. Osećam da sam mnogo naučila od nje. I tako je velikodušna i tako ranjiva, jednostavno dobra osoba. Nikad nisam znala da li ću imati priliku da radim s njom, ali sam stvarno zahvalna i drago mi je što sam je dobila. I volela bih, volela bih, ubila bih da opet radim s njom.

Astrid je otprilike u istim godinama kao njena mama Lidia kada smo je upoznali u prvom delu. Sada je Lidia postala poznata po komunikaciji sa duhovima. Kroz sve što prolazi u ovoj ludoj priči, šta mislite da bi Astrid radila ako bismo je sreli za 20-ak godina?

JENNA ORTEGA: Za 20 godina Astrid bi bila aktivistkinja i filantropkinja, radeći na očuvanju kišnih šuma. I pomalo hipik!

Kada bi otkrila savršeno izrađen model grada na svom tavanu kako bi izgledao i koga bi volela da prizoveš sa njega, ako bi mogla?

JENNA ORTEGA: Priča o Alisi u zemlji čuda mi je uvek bila uzbudljiva, tako da bih prizvala Alisu i naterala je da me povede u njen svet kroz zečju rupu.

Kada bi nekako prizvala portal do zagrobnog života i prošla kroz njega, kako bi izgledala tvoja verzija zagrobnog života?

JENNA ORTEGA: Ne mogu da zamislim drugačiji zagrobni život osim Timovog! Ovaj film je tako urezan u moje detinjstvo i moj rad da moj mozak odbija da ode bilo gde drugo!

Video: Kijanu Rivs i grupa Dogstar nastupila na Arsenal festu u Kragujevcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA