"Nele i Oki su pravi intelektualci": Dragana Kosjerina najavila novu sezonu kviza "Ja volim Srbiju"

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

U susret novoj TV sezoni omiljenog porodičnog kviza "Ja volim Srbiju" nedeljom uveče na RTS1 (od 1. septembra, u 21.00), zaštitno lice ovog projekta- Dragana Kosjerina Perduv poverila je zašto je i dalje raduje i inspiriše profesionalni izazov da i ubuduće bude na čelu ovog tv projekta.

“Svaka epizoda nosi nešto novo- samo je naizgled ista. To nudi priliku da stalno stičem nova znanja i kroz to savladam novi izazov.”

Draganini partneri, kapiteni timova- dr Nele Karajlić i Nenad Okanović su ljuti rivali u kvizu “Ja volim Srbiju” ali uvek poštuju pravila fer pleja. Obojica tvrde da ih za angažovanje u ovom TV projektu prevashodno motiviše- izuzetna saradnja sa Draganom.. Pitali smo je- ko od njih dvojice više poznaje Srbiju, a ko teže podnosi poraz svog tima?

Dragana Kosjerina Perduv: “Nele i Oki su pravi intelektualci, ljudi koji poseduju izuzetno znanje o razlicitim oblastima, istoriji i kulturi nase zemlje. Osim toga poseduju istančan osećaj i veštinu da zabave, kako učesnike kviza, tako i gledaoce kraj malih ekrana. To je zahtevan zadatak, treba svemu naći pravu meru. Zato volim da radim sa njima. Od njih kontinuirano i učim. Nele se malo intezivnije nervira kada se borba zaoštri, ali na kraju se epizoda uvek završi zagrljajem i osmehom oba tima.

Kroz ovaj kviz saznajemo brojne manje poznate i zanimljive podatke o našoj zemlji. Zbog tog edukativnog/ informativnog aspekta ovog TV formata- postalo je uobičajeno da se ponedeljkom na poslu i u školama,/među prijateljima razmenjuju saznanja iz nedeljne epizode kviza “Ja volim Srbiju”.

U tome je moć ove emisije- to je sadržaj za sve uzraste.” kaže Draganai dodaje: ”Često sa porodicom, u pripremama emisija, prolazim pitanja i neke zanimljive podatke. Raduje me i kada vidim koliko dece voli i prati kviz “Ja volim Srbiju” i rado se pozdrave u prolazu.

Dragana Kosjerina Perduv Foto: RTS Promo/Dragana Kosjerina Perduv Privatna arhiva

Malo je poznato, za učešće u ovom tv projektu- gosti se često i sami nude da dođu. U čemu je tajna višegodišnje uspešnosti programa “Ja volim Srbiju”? (to godinama potvrđuju i zvanični podaci o gledanosti)

Dragana Kosjerina Perduv: “Snaga dobrog TV formata! Red dobre zabave, red muzike, red testiranja znanja…Osmeh, odsustvo opterećenja, a jasna ideja - da se neguje kultura sećanja i veličaju značajne ličnosti i događaji iz naše istorije.”

Ko više poznaje Srbiju, a ko je pokazao više borbenosti/ takmičarskog duha- sportisti, glumci, muzičari/ umetnici ili predstavnici medija?

Dragana Kosjerina Perduv : “Lepota ovog kviza je u tome što se kroz igru razvija timski duh te, na neki način, svi učestvuju u nadmetanju- podrzavajući jedni druge. Zbog toga je teško odrediti koje profesije prednjače u poznavanju istorije, kulture, umetnosti naše zemlje…Uostalom, nije u tome smisao igara u kvizu “Ja volim Srbiju”, već u tome da svi, nakon jedne epizode, odemo sa više znanja.

(Telegraf.rs)

Video: Predivan snimak sa venčanja Dragane Kosjerine: Kada mlada zavrti kukovima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA