Srpska animirana serija "The Fabulous Piglini" na prestižnom događaju Cartoon Forum

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Projekat nove animirane serije "The Fabulous Piglini", nastale u nezavisnom studiju za animaciju Metaxilasis iz Beograda, izabran je za učešće na manifestaciji Cartoon Forum 2024 u Tuluzu.

Cartoon Forum je prestižni događaj i ključna platforma za animaciju u Evropi.

Jednom godišnje, ograničen broj najboljih animiranih serija se bira kako bi se predstavili industriji i potencijalnim partnerima.

Ovo je već drugi put da je serija studija Metaxilasis izabrana za ovaj prestižni događaj.

Tim koji je radio na seriji učestvovao je u kompletnom procesu od ideje i dizajna, preko scenarija i tizera, kako bi stvorio čak 52 epizode ove serije.

"The Fabulous Piglini" je dečja serija za uzrast 5+.

Piglini, hrabro prasence mađioničar, i njegova verna drugarica, tigrica Sara, štite stanovnike grada Sparklytown od uobraženog LeBruna uz pomoć trikova, transformacija i magije dobrote.

Metaxilasis je studio za 2D animaciju koji pokriva ceo ciklus produkcije, sa sedištem u Beogradu.

Ova kompanija proizvodi visokokvalitetne 2D animacije za međunarodno tržište, a njen glavni projekat Om Nom Stories dostigao je više od 60 milijardi pregleda na Youtubeu.

Prikazuje se na preko 80 platformi širom sveta, uključujući i najprestižnije kao što su Boomerang, Netflix, Disney+ i CCTV.

Metaxilasis ide dalje od zabave sa misijom da ostvari konkretan pozitivan uticaj, baveći se kroz humor značajnim pitanjima i pomažući deci da drugačije gledaju na svet.

Sadržaj koji kreira Metaxilasis je osmišljen da ohrabri nove generacije da brinu o planeti i ostvaruju svoje snove, ulivajući im samopouzdanje da ostvare pozitivne promene u svom okruženju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Anica Dobra: Najveća inspiracija mi je Mira Banjac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA