Dragan Bjelogrlić sa francuskim kolegom snima film o odnosu Alena Delona i Stevice Markovića

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 8

Dragan Bjelogrlić u saradnji sa francuskim kolegom, producentom i rediteljem Ladž Lijem radi na realizaciji filma o životu glumca Alena Delona i njegovom odnosu sa Stevicom Markovićem koji mu je bio dugogodišnji telohranitelj i prijatelj, piše "Blic".

Projekat se čuvao u tajnosti, ali je Delonova smrt ubrzala postupak potpisivanja ugovora i početku radova na ovom ostvarenju.

Kao što je poznato, misteriozna smrt Stevice Markovića je potresala Francusku, a slučaj nikad nije bio rešen.

"Bjelogrlića su uvek privlačile istinite, a kontroverzne priče iz savremene istorije, koje su opšte poznate, a zapravo neistraženih detalja. Njegov rediteljski opus upravo i čine takvi filmski hitovi - počev od Montevidea, Senki nad Balanom, Tome, pa sve do Čuvara formule. Poslednjih godina posvetio se proučavanju „afera Marković – Delon“, a tokom premijere „Čuvara“ u Parizu, sastao se i sa Entonijem Delonom, sinom proslavljenog glumca, sa kojim je razgovarao o ideji da se snimi film o njegovom ocu, i odnosu koji je imao sa svojim telohraniteljem srpskog porekla", navodi izvor blizak produkcijskoj kući Kobrafilm.

(Telegraf.rs/Blic)

Video: Anica Dobra: Najveća inspiracija mi je Mira Banjac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA