Monterki, grad u Toskani, odao počast Alenu Delonu

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Grad je postao poznat širom sveta nakon filma sa Delonom

Grad Monterki u Toskani, u blizini Areca danas je odao počast francuskoj filmskoj ikoni Alanu Delonu, koji je dao svetsku slavu lokalnom renesansnom remek delu Pjera dela Frančeske, 'Madona del Parto', zahvaljujući filmu Miholjsko leto iz 1972. godine.

Prelepa freska iz 15. veka u malom gradu na vrhu brda iznenada je postala popularna nakon što je film u kojem je Delon, čija je smrt u 88. godini danas objavljena, tumačio profesora koji je pozvao ljude da posete ovo remek delo, evocirajući njegovu istoriju i to kako je stanovništvo doniralo sredstva za nju, prenela je Ansa.

Film, koji je režirao Valerio Curlini, takođe, aludira na činjenicu da se smatra da je umetnik naslikao sliku za malu seosku kapelu ubrzo nakon smrti svoje majke 1459. godine, verovatno njoj u čast.

Njegova majka je bila rodom iz Monterkija.

Nakon što je film stigao u bioskope, Monterki je iznenada postao popularna turistička destinacija, podsetio je gradonačelnik Alfredo Romaneli.

"Monterki je zahvalan Delonu", rekao je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ed Širan i Kalum Skot

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA