Aleksendru Pejnu uručeno "Srce Sarajeva"

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Prema njegovim rečima, svako ko poseti Sarajevo "ostavi malo srca u njemu

Američkom reditelju, scenaristi i producentu Aleksendru Pejnu uručena je večeras nagrada "Srce Sarajeva" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti na Sarajevo film festivalu.

Nagradu je uručio direktor festivala Jovan Marjanović u Ljetnjem Kinu "Koka Kola" koje je bilo ispunjeno do poslednjeg mesta.

"Zadovoljstvo je što imam priliku da dodelim nagradu čoveku koji dubokim humanizmom transformiše film u nešto prefinjeno. Njegov film prikazan je ovde pre dvadeset godina i od tada se stalno vraća u Sarajevo. Zahvalni smo mu na velikom uticaju u filmskoj industriji", rekao je Marjanović.

Pejn je najavljen sa kadrovima iz filmova "Građanka Rut", "Sve o Šmitu","Potomci", "Nebraska","Smanjenje, "Bartonova akademija", a potom je prošetao crvenim tepihom ka pozornici gde mi je uručena nagrada.

"Hvala na prelepoj najavi. Lepo je videti da ovolika publika ima ima želju da večeras pogleda stari film", ocenio je Pejn na pozornici gde je nakon uručenja prikazan film "Stanputice".

Prema njegovim rečima, svako ko poseti Sarajevo "ostavi malo srca u njemu".

UNIQA je ekskluzivni sponzor i zvanično osiguranje Sarajevo Film Festivala.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Jovan Ginić najbolji glumac Sarajevo Film Festivala, najbolji film "Kos kos kupina"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA