Strastveni ljubavni život francuske filmske ikone: Ko su bile žene Alena Delona?

 
N. S.
N. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 1

Čuveni francuski glumac Alen Delon preminuo je danas u 89. godini

Alen Delon, jedan od najpoznatijih i najšarmantnijih francuskih glumaca preminuo je danas u 89. godini. Kao simbol francuskog filma i večni šarmer, nije bio poznat samo po svojoj izuzetnoj glumačkoj karijeri, već i po burnom ljubavnom životu. Tako su njegove veze sa nekim od najpoznatijih žena tog doba obeležile njegov privatni život, ali i javni, jer su mnoge od njegovih ljubavnih veza bile veoma medijski eksponirane.

Romi Šnajder

Najpoznatija i najstrastvenija veza Alena Delona bila je s austrijsko-nemačkom glumicom Romi Šnajder. Njihova ljubavna priča započela je 1958. godine tokom snimanja filma "Kristin", a Romi koja je bila zvezda evropskog filma poznata po ulozi carice Sisi, zaljubila se u Delona, tada mladog i perspektivnog glumca na početku karijere. Njih dvoje bili su potpuno različiti po socijalnom poreklu i vaspitanju - ona je vodila luksuzan život, a on je bio mladić koji je imao teško detinjstvo.

Alen Delon i Romi Šnajder, Alain Delon  i Romy Schneider Foto: Daniel Fallot / AFP / Profimedia

Iako u cvetu mladosti - on sa 23, a ona sa samo 20 godina, njihova veza bila je obeležena brojnim usponima i padovima. Kasnije, prisećajući se ovog perioda života, Alen je govorio da je to bila ljubav dece od 20 godina, ali veoma lepa i čista. Priznao je da je ona bila njegova prva ljubav i da se takva ljubav ne zaboravlja. "Znao sam da posle nje ništa više neće biti kao pre", govorio je Delon.

Romi s druge strane prisećala se prvih meseci života u Francuskoj sa Alenom i govorila je da je to bio njen prvi susret sa Parizom u kojem je želela da doživi veliku ljubav prema nekome koga obožava. "Za mene je Pariz bio Alen Delon", govorila je ona.

Delon je 1963. godine prekinuo odnos s Romi na bolan način – ostavio joj je oproštajno pismo i otišao s drugom ženom. Ovo ju je duboko pogodilo, ali su, uprkos svemu, ostali bliski prijatelji do njene smrti 1982. godine. Delon je često izjavljivao da mu je Romi ostavila neizbrisiv trag u životu i da je njena smrt bila jedan od najtežih trenutaka koje je doživeo.

Natali Delon

Ubrzo nakon raskida s Romi, Alen Delon se oženio Natali Delon (rođena kao Francine Canovas) 1964. godine. Njihova veza bila je strastvena, a rezultat tog odnosa bio je sin Entoni Delon, koji je kasnije krenuo očevim stopama u filmskoj industriji. Brak s Natali nije potrajao – razveli su se 1969. godine nakon pet godina braka, ali su ostali u dobrim odnosima. Ona je uvek s ljubavlju govorila o Alenu, a njihov sin često je bio predmet medijske pažnje zbog života u senci slavnog oca.

Alen i Natali Delon Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Natali Delon je takođe ostvarila uspeh u filmskoj karijeri, a zajedno su glumili u kultnom filmu Samuraj (1967), gde su igrali ljubavnike. Film je postao veliki hit, a njihov zajednički rad bio je dodatni simbol njihove ljubavi u očima javnosti. Natali je kasnije izjavila da je Alen bio njena velika ljubav, ali da je njihov brak bio osuđen na propast zbog različitih ambicija i života pod reflektorima javnosti.

Mirej Dark

Jedna od najdužih i najstabilnijih veza u Delonovom životu bila je s francuskom glumicom Mirej Dark. Njihova ljubavna priča trajala je od 1969. do 1984. godine, ali nikada se nisu venčali. Zajedno su snimili nekoliko filmova, a Mirej je bila Delonova partnerka u mnogim ključnim trenucima njegove karijere i privatnog života.

Alain Alen Delon i Mirej Dark  Mireille Darc Foto: Adel Productions / PECF / Produz / Christophel Collection / Profimedia

Njihova veza je završena zbog njenih zdravstvenih problema , ali su ostali bliski prijatelji sve do njene smrti 2017. godine. Delon je izjavio da je ona bila "žena njegovog života", što govori o dubokoj vezi koju su delili.

Rozali van Bremen

Krajem 1980-ih, Delon je započeo novu fazu svog života sa holandskom manekenkom Rozali van Bremen. Njihova veza, koja je trajala do 2001. godine, donela im je dvoje dece – ćerku Anučku i sina Alena-Fabijena Delona. Iako je njihova ljubavna priča završena razlazom, Delon je ostao posvećen svojoj deci, povlačeći se iz javnog života kako bi provodio više vremena s porodicom.

Alen Delon i Rosalie van Breemen Foto: MF / Abaca Press / Profimedia

Za razliku od nekih njegovih ranijih veza, Delon i Rozali su živeli relativno miran život, daleko od stalne medijske pažnje. Iako su povremeno bili u centru interesovanja medija zbog svoje dece, njihova veza bila je znatno manje turbulentna i skandalozna u odnosu na njegove ranije ljubavne priče. Delon je uživao u ulozi oca, a Rosalie je bila stabilan partner koji je donio novu energiju u njegov život.

Pored ovih poznatih veza, Alen Delon je često bio povezivan s mnogim drugim ženama iz sveta filma i mode, ali ove veze su bile među najistaknutijima u njegovom životu.

Ljubavna priča Alena Delona je puna strasti, intenzivnih emocija, i često tragičnih trenutaka, odražavajući složenost njegove ličnosti i burnog života. Njegove veze sa ženama su često bile pod lupom javnosti, a mnoge od njih su bile sa slavnim i talentovanim ženama.

Iako je Alen Delon bio poznat po svojoj hladnoj harizmi i likovima antiheroja, njegov ljubavni život bio je prepun strasti i tuge. Njegova veza s Romi Šnajder ostaje simbol neispunjene ljubavi, dok je Mirej Dark bila žena koja ga je pratila kroz dug period života. U kasnijim godinama, Delon je često govorio o usamljenosti i žaljenju zbog nekih odluka iz prošlosti, priznavši da ga je ljubavni život oblikovao jednako kao i njegova filmska karijera.

Međutim, uprkos velikoj popularnosti tvrdio je da nije bio srećan u životu.

- Ja sam programiran da budem uspešan, ali ne i srećan. To ne ide zajedno - rekao je Alen, koji je glumio u više od 100 filmova velikih francuskih i svetskih reditelja.

Jednom prilikom otkrio je da ga je slava umorila jer nije mogao da živi kao svi drugi ljudi i da ima svoju privatnost. Govorio je da je u ženama crpeo motivaciju da bude ono što jeste, a zabavljao se sa najlepšim ženama na svetu.

Iza glamura i reflektora, Delon je ostao čovek koji je, uprkos svojoj slavi, doživeo duboke emotivne gubitke, a njegove ljubavne priče postale su neizostavni deo legendarnog života ove filmske ikone.

Čuveni francuski glumac Alen Delon preminuo je danas u 89. godini. On je ostavio neizbrisiv trag na kulturu i film.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradska nadbiskupija proslavila 100 godina postojanja: Prisustvovao Vučić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA