"Bio je najuspešniji televizijski pisac": Direktor Filmskog centra Srbije oglasio se povodom Pavićeve smrti

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Siniša Pavić preminuo je u 92. godini u Vlasotincu

Ivan Karl, v.d. direktora Filmskog centra Srbije rekao je Tanjugu da je Siniša Pavić je bio najveći i najuspešniji jugoslovenski i srpski televizijski pisac, a pre svega, dobar čovek izuzetnih ljudskih osobina i vrlina, povodom smrti slavnog scenariste.

Siniša Pavić preminuo je u 92. godini u Vlasotincu.

Karl je naglasio da je Pavić "kao sudija sudio je pravedno i časno, a kao pisac, pisao živopisno i dramaturški precizno.

"Njegove serije, filmovi i galerija likova, od kultnog "Vrućeg Vetra", hitoidne "Tesne Kože", omiljenog "Boljeg života", rado gledanih "Srećnih ljudi", "Porodičnog blaga" i modernog Nušića kakva je "Bela lađa", jesu hronika poslednjih pola veka naših prostora i njihovo trajno igrano svedočanstvo. One su i baština i javno dobro Radio Televizije Srbije čiji je Siniša Pavić jedan od najvažnijih savremenika i akcionara. Pre pet dana je obeleženo pet godina od smrti velikog pisca Gorana Mihića, u toku je festival filmskog scenarija, za sedam dana je rođendan njegove Radio Televizije Srbije. Zbogom dragi Siniša" rekao je Tanjugu Karl.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ambasador Pavić o Srbima u Avganistanu: U stalnom smo kontaktu sa naša tri državljana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA