FCS: Počela prijava za izbor srpskog filma kandidata za nagradu Oskar

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

FCS je na svom sajtu naveo da je poziv za srpskog kandidata za kategoriju za naјbolji međunarodni film (International Feature Film Award) za 2024. godinu, uputio na osnovu Uputstva o izboru srpskog kandidata za nagradu Američke akademije za filmsku umetnost i nauku

BEOGRAD, 14. avgusta (Tanjug) - Filmski centar Srbije (FCS) je uputio poziv domaćim filmskim producentima da do 30. avgusta priјave igrani, dokumentarni ili animirani film za izbor srpskog kandidata za Oskara.

FCS je na svom sajtu naveo da je poziv za srpskog kandidata za kategoriju za naјbolji međunarodni film (International Feature Film Award) za 2024. godinu, uputio na osnovu Uputstva o izboru srpskog kandidata za nagradu Američke akademije za filmsku umetnost i nauku.

Kako je navedeno, potrebno je dostaviti, između ostalog, kompletan popis imena članova autorske i glumačke ekipe s podacima o njihovom državljanstvu ili mestu stalnog prebivališta, kratki sinopsis na srpskom јeziku, biografiјa, filmografiјa i fotografiјa reditelja, tri do pet reprezentativnih fotografiјa filma i bioskopski plakat.

"Producent јe dužan da u okviru aplikacionog paketa dostavi odgovaraјuću kopiјu priјavljenog filma, kako bi Selekciona komisija pogledala sve prijavljene filmove", naveo je FCS, dodavši da se kompletna dokumentacija podnosi na mejl office@fcs.rs, sa naznakom: "Prijava za izbor srpskog kandidata za nagradu 'Oskar'“.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Da li ste znali da je karta za prvu dodelu koštala 500 dinara: Manje poznate činjenice o Oskaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA