Zavirite na izložbu "Bata u 90 slika" u okviru Jedinog pravog 48. Festivala filmskog scenarija - Gorki list

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Jedini pravi 48. festival filmskog scenarija-Gorki List otvoren sinoć u Vrnjačkoj Banji prikazivanjem filmova "Bauk" i " Poslednji strelac".

I drugi dan ove manifestacije nudi bogat program. Tokom današnjeg dana otvorena je izložba fotografija "Bata u 90 slika", gde smo mogli na slikama da vidimo kako je izgledao život slavnog glumca Velimira Bate Živojinovića.

O ovoj izložbi, kada je bila otvorena u Beogradu, govorio je Batin sin Miljko Živojinović.

"Ja sam presrećan što se održava ova izložba pod naslovom "Bata u 90 slika", zato što se na taj način obeležava 90 godina od njegovog rođenja i "Borba" je bila kreativna i odlučila je da otvori svoj arhiv i da ponudi da se napravi ovakva jedna izložba koju je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije. Urednik izložbe je Lena Stojanović, koja je izabrala zajedno sa mnom fotografije. Pokušali smo da one budu raznolike po sadržaju i po vremenskom periodu u kome se nalaze.

Postoje fotografije iz privatnog života, sa snimanja, iza kamere, preko dobijanja nagrada, druženja. Ima čak i jedna fotografija sa snimanja reklama. Tako da, jako raznovrsno i jako lepo izabrano i mislim da će biti interesantno svima onima koji budu došli ovo da vide. Izložba traje tri nedelje, a nakon toga seli se po celoj Srbiji. Ja sam insistirao da ide u u manja mesta, jer Bata je bio naredni ćovek i praktično želimo da se Bata ponovo vrati u narod na taj način, a nakon toga, kada završi taj neki put po Srbiji, onda će ići u zemlje regiona, a dobili smo čak poziv da odemo i do Kine, tako da Bata nastavlja svoj život umetnički kroz ovu izložbu", rekao je Miljko Živojinović za Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Video: Miljko Živojinović o izložbi "Bata u 90 slika", koja je posvećena Velimiru Bati Živojinoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA