Branka Šelić o filmu "Izlet", šta joj je bilo najkomplikovanije na snimanju

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 0

"Ja igram Tominu majku. Toma je glavni lik ovoga filma. Igra Stefan Vukić. Pred njim je stvarno bio jedan ozbiljan, veliki izazov", rekla je glumica

Branka Šelić deo je novog filma "Izlet" reditelja Nenada Pavlovića. U razgovoru za medije, glumica je govorila o ovom ostvarenju, svojoj ulozi, šta joj je bilo najkompikovanije na snimanju.

Šta nam možete reći o vašoj ulozi?

Ja igram Tominu majku. Toma je glavni lik ovoga filma. Igra Stefan Vukić. Pred njim je stvarno bio jedan ozbiljan, veliki izazov. Mislim da će mnogi biti zadivljeni kako je on to uradio. Zanimljivo nam je svima i vrlo uzbudljivo na setu, jer radimo kao neki žanr koji se na licu mesta stvara. Ne bih mogla uopšte da kažem sada kada bih neko pitao koji je to žanr. To je sad, pripada možda crnom talasu kao neki omažom, zato što je u crno-belo tehnici, ali mislim da se žanr stvara na samom setu kroz neku zajedničku igru i podvojstvom reditelja. Imam tu sreću da je i pisac na setu tako da može uvek da reaguje ako imamo neke nedoumice ili nam se čini da može nešto da se popravi. Tako da je jako, jako zanimljivo jer je stvarno stalno ta neka zajednička stvaralačka atmosfera što baš i nema prilike tako često da ima na setu, da ima tu vrstu i želje i saradnje, da ne uradimo samo ono što je napisano nego da nađemo neko najbolje rešenje.

Znači pisac je primao sugestije?

Da, pisac je mislim, imam osećaj, ali uopšte stvarno, ovde je sve nekako drugačije, sve kao mislim, dobro, to je naravno i do reditelja Pavlovića je toliko onako filigranski osetljiv čovek koji tačno zna i šta bi voleo i kuda, u kom pravcu da nas vode, ali delikatna atmosfera, tako da su nekako svi zajedno ušli u to sa željom da daju neki svoj doprinos i nema, nema sujete nikakve. Stvarno, ni među glumcima, pisac je stvarno divan, onako ga gledam on prepoznaje, ako iz prvog nešto ne ide, on odmah zna da li bi tu moglo možda nešto da se promeni ili jednostavno se vidi da možda se dobije neko možda bolje značaj.

Šta vam je bilo najkomplikovanije na snimanju?

Ja inače iskreno volim jako uloge bez teksta. Meni je to nekako inspirativno sam završila ovaj glumu kod Branka Pleše i mi smo učili kada smo bili studenti da je zapravo najveća čara glume reakcija, a ne akcija. I ja iskreno to najviše i volim i ovde isto imam prilike da između kada nemam sama tekst nego kada reagujem na likove oko mene zaista imam prostora gde mogu da utkam nešto što možda i nije napisano, a što sam ja doživela tokom čitanja. E to je meni recimo jako zanimljivo da ćete se to videti, ne znam, ali meni je bilo zanimljivo da smo snimali.

Šta je posla ovog filma? Imate nešto novog plana?

Pa sad ne znam, ne mogu ništa sad konkretno kažem, to tek treba da se potvrdi, ali iskreno nadam se treba da režiraju u Ateljeu 212, da radimo neku novu predstavu, to je sad faza dogovora.

A da li kreće neka nova serija ili film što ste snimali?

Trebalo bi da se nastavi "Radio Mileva", da se snimi, koliko znam, voleli bi kao bar to je peti ciklus, ili četvrti. Da, pošto su bili različiti jedan, pa teško se prati, ali to je, može da se zove peti ciklus. Eto, tome se jako radujem, to je toliko divno bilo za sve nas i da ne kažem da je stvarano u vreme korone, ja mislim da nam je to svima očuvalo. Ono, i zdrav mozak, i zdrav razum, i dan danas nekako, čim odemo tamo, to je takva atmosfera i tamo isto divna ekipa i ono što je za mene najznačajnije, to je da se deci sviđa.

To je apsolutno najvažnije u ovom momentu, jer nemamo programa za decu, nema dovoljno programa za decu, nema igranog programa za decu u smislu da deca mogu to da pogledaju zajedno, kađu deca ne gledaju televiziju, to nije tačno. Deca u krugu porodice, mala deca, jako vole da gledaju televiziju zato što je to moment kada dele nešto sa roditeljima ili sa bakama i dedama i onda to isto mogu da podele sa svojim vršnjacima i negujete publiku od malih nogu. I mi sad imamo recimo sreću sa tom i levom da se deca igraju tih nekih situacija iza zgrade kao što smo se mi igrali dok smo gledali ne znam, "Pozorište u kući" ili tako neke serije. Eto, to mi je onako najveća nagrada.

O filmu "Izlet"

"Izlet" je novi film reditelja Nenada Pavlovića rađen prema adaptaciji istoimenog romana iz 1957. godine, nastalog iz pera čuvenog slikara, filmskog reditelja i književnika Miće Popovića.

"Izlet" je crno-bela filmska priča koja govori o traganju mladog umetnika za smislom, slobodom, umetničkim izrazom, ali i pronalaženjem svog mesta u svetu koji ga okružuje. Glavni junak Toma, koga tumači mladi glumac Stefan Vukić, odmeće se iz grada, plovi niz reku do najdalje tačke, gde se na pustom ostrvu osamljuje i stvara svoja dela od prirodnih materijala.

Ideja autora bila je da se kroz filmski izraz oda počast velikim epohama naše kulture – Zenitizmu u književnosti, Mediali u slikarstvu i Crnom talasu u kinematografiji, kao i autorima – Mići Popoviću i Živojinu Pavloviću. Poseban autorski, ali i lični pečat daju upravo njihovi sinovi: scenarista Jovan Popović i reditelj Nenad Pavlović.

Glumačku podelu filma čine Stefan Vukić, Jovo Maksić, Nenad Heraković, Radoslav Rale Milenković, Denis Murić, Radoje Čupić, Milena Pavlović, Milena Radulović, Milica Trifunović, Marija Opsenica, Elizabeta Đorevska, Antonio Scarpa, kao i glumački bardovi Dragan Bjelogrlić i Miki Manojlović.

Ovu jedinstvenu kinematografsku priču samostalno producira filmska kuća Digimedia, producenta Predraga Popovića. Nakon tri koprodukcije („Flešbek“ - 2010; „Nebeska tema: Priča o Vladi Divljanu“ - 2019; "Ne igraj na Engleze" –2021), Digimedia prvi put samostalno snima jedan film.

Autorski tim čine i direktorka fotografije Bojana Andrić, dramaturg Nebojša Pajkić, producent Miloš Đukelić i izvršni producent Goran Bjelogrlić.

(Telegraf.rs)

Video: Film Izlet Stefan Vukić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA