Pretpremijera serija “Sablja” i "Nobelovac" na jubilarnom 30. Sarajevo film festivalu

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Pored “Sablje” i "Nobelovca", biće prikazane i serije “Bijeli put”,“Komar”, “Kotlina”, “Princ iz Eleja” i “Tender”.

Serija “Sablja” reditelja Gorana Stankovića i Vladimira Tagića biće prikazana pretpremijerno na 30. Sarajevo film festivalu, koji će biti održan od 16. do 23. avgusta, saopštili su organizatori.

Kako je navedeno, serija je zasnovana na stvarnim događajima koji su se dogodili 2003. godine kada je ubijen premijer Srbije Zoran Đinđić i iz perspektive tri glavna junaka prati godinu koja je označila prekretnicu u društveno - političkom razvoju zemlje.

Uloge tumače Dragan Mićanović, Milica Gojković, Ljubomir Bandović, Lazar Tasić, Feđa Štukan, Zlatko Burić i Jasna Đuričić.

Pored “Sablje”, biće prikazane i serije “Bijeli put”,“Komar”, “Kotlina”, “Nobelovac”, “Princ iz Eleja” i “Tender”.

Serija „Bijeli put“ reditelja Tomislava Rukavine govori o hapšenju nekadašnjeg člana narkokartela Željka Matića Željca i njegovoj mogućoj povezanosti sa dva ubistva.

Uloge tumače Franjo Dijak, Nina Violić, Enes Vejzović, Goran Bogdan, Sanja Milardović, Stipe Radoja i Mijo Juriši.

“Komar” reditelja Timura Makarevića, Vedrana Rupića i Une Gunjak, govori o novinarki Mersihi i njenoj vezi sa Mikijem, koju je krila od roditelja.

Uloge tumače Lejla Hakalović, Pia Vrdoljak, Igor Skvarica, Nikola Pejaković, Lamija Salihović, Anastasija Dunjić, Issa Osmić, Uma Mujezinović, Arman Salihović i drugi.

„Kotlina“ Danisa Tanovića i Amre Bakšić Čamo govori o mogućem samoubistvu zeničkog rudara čije je telo pronađeno u Istorijskim muzeju ispod spomenika Josipu Brozu Titu.

Igraju Feđa Štukan, Boris Ler, Mario Knezović, Snežana Vidović, Anita Kajasa, Tarik Filipović, Leona Paraminski, Alen Muratović i drugi.

„Nobelovac“ Tihomira Stanića i Borisa Simovića prati život književnika Ive Andrića od 1961. godine, kada je dobio Nobelovu nagradu do povratka sa ceremonije dodele, preko Švajcarske u Beograd.

Najava serije Foto: Telegraf

Uloge tumače Tihomir Stanić, Selma Alispahić, Igor Jurinić, Vladan Gajović, Branka Šelić, Branka Petrić i drugi.

„Princ iz Eleja“ Alena Šimića u kom uloge tumače Alen Muratović, Nadine Mičić, Mediha Musliović, Mirvad Kurić, Moamer Kasumović i Džana Pinjo govori o umetnicima Mikiju i Kate.

Serija „Tender“ reditelja Nevene Samardžić, Alena Šimića, Amre Mehić, Irfana Avdića i Saše Peševskog govori o tri politička apartčika različitih nacionalnih, političkih i životnih stavova koji u Agenciji za zajedničke javne nabavke pokušavaju da proguraju svoje uske interese.

Uloge tumače Tarik Džinić, Aida Bukva, Branko Janković i drugi.

Ove serije biće prikazane u programu pretpremijere serija, u selekciji vrhunskih dramskih serija iz regiona i takmičiće se za UniCredit nagradu publike, navedeno je u saopštenju organizatora 30. Sarajevo film festivala.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: LJubomir Bandović za Telegraf.rs o seriji "Sablja": "Svet ide prema nekom šumskom požaru"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA