Filmu "Čuvari formule" gran pri Leotara: Završen filmski festival u Trebinju

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Prilikom dodele gran pri Leotara, glumci Jovan Jovanović i Alisa Radaković srdačno su se zahvalili žiriju, gradu Trebinju i organizatorima festivala

Film "Čuvari formule" reditelja Dragana Bjelogrlića dobitnik je Gran pri Leotara na 12. Festivalu evropskog i mediteranskog filma u Trebinju.

Festival je završen dodelom Velikih povelja Leotara i prikazivanjem filma "Sluga 2", saopštio je Trebinje film fest.

Prilikom dodele gran pri Leotara, glumci Jovan Jovanović i Alisa Radaković srdačno su se zahvalili žiriju, gradu Trebinju i organizatorima festivala.

"Nadam se da će ovaj festival rasti do ozbiljnih visina", rekao je Jovanović.

Velika povelja za najbolju režiju dodeljena je Aleksandri Lazarovski za film "Stelar", dok je glumac Senad Bašić dobitnik Velike povelje za ulogu gastarbajtera Faruka u filmu "Bosanski lonac".

Velika povelja dodeljena je reditelju i scenaristi filma "Služba" Andriji Šepetkovskom za najbolji evropski film u celini, dok je ista nagrada za najbolji mediteranski film dodeljena filmu "Tišina od šest do devet".

Festival je zatvorila glumica Jugoslava Drašković, navodi se su saopštenju.

Tokom trajanja 12. Festivala mediteranskog i evropskog filma u Trebinju prikazano je 30 kratkometražnih, dugometražnih i dokumentarnih filmova iz 15 zemalja, a filmovi i prateći programi su se održavali u Letnjoj bašti Doma mladih, dvorištu Muzeja Hercegovine, u Kulturnom centru Trebinje i na terasi Hotela "Leotar".

Festival je i ove godine imao promocije van Trebinja i to u Ljubinju, gde su prikazana dva filma "Čuvari formule" i "Ruski konzul".

Dve letnje večeri na Stadionu malih sportova okupile su oko 500 Ljubinjaca, a nakon projekcije filma "Čuvari formule" publici su se predstavili i glumci u ovom filmu Jovan Jovanović, Alisa Radaković i Maja Čampar.

Festival pod sloganom "Osunčani filmom” svečano je otvoren dodelom Zlatnih platana Ljubomiru Bandoviću i Nives Ivanković, kojima je nagradu dodelio gradonačelnik Mirko Ćurić.

Specijalni gost večeri u muzičkom delu programa bila je Tanja Jovićević i Jet Clock bend.

Filmski prizor spektakularnog otvaranja i trajanja samog festivala i ovoga puta okupio je veliki broj ljubitelja sedme umetnosti.

Festival je organizovao Tangram centar iz Beograda i Alpe Adria kulturna mreža, uz pokrovitelje festivala Audio-vizuelni centar Republike Srpske, Grad Trebinje, Ministarstvo kulture Republike Srbije i Ministarstvo inostranih poslova Republike Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: "Čuvari formule" na Sarajevo Film festivalu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA