Kako je nastala čuvena replika "I'll be back" iz "Terminatora": Švarceneger je poslušao savet Džejmsa Kamerona

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

"Bez obzira koliko smo se svađali oko ovoga, bila je to replika za koju niko nije pomislio da će biti ponovo ponovljena", rekao je Švarceneger

Arnolda Švarcenegera proslavila je uloga Terminatora iz istoimene franšize, a replika "I'll be back" iz ovog ostvarenja je jedna od najcitiranijih u istoriji. Kako je nastala, otkrioa je sam glumac tokom gostovanja u emisiji voditelja Riča Ajsena.

Švarceneger je otkrio da se raspravljao sa rediteljem Džejmsom Kameronom oko toga kako da izgovori to čuveno "I'll be back". Na kraju je Arnold prihvatio savet slavnog režisera,

"Istina ili laž? Replika "I'll be back" u "Terminatoru" je napisao kao "I'll come back" i morao si da ubeđuješ Džejmsa Kamerona da promeni", rekao je voditelj Rič Ajsen Švarcenegeru.

A onda je Arnold ispričao kako je nastala čuvena replika "I'll come back" iz "Terminatora".

"Laž. Džim Kameron je napisao "I'll be back" i rekao sam mu: "Ne sviđa mi se kako zvučim kada kažem "I'll be back". Nisam u potpunosti razumeo "l" stvar. Pošto sam sa nemačkog govornog područja, rekao bih rado "I will be back", zvučim tako više kao mašina. I rekao je: "Važi. Da li si ti pisac ili sam ja pisac? Onda mi ne govori kako je*eno da pišem. Ja ti ne govorim kako je*eno da glumiš.", preneo je Kameronove reči Švarceneger i nastavio:

"Kaže: "Hajde da uradimo još 10 pokušaja sa "I'll be back". Ti izaberi jednu repliku koja ti najviše odgovara i ta će biti koja ti bude najviše odgovarala. I to smo radili. Bez obzira koliko smo se svađali oko ovoga, bila je to replika za koju niko nije pomislio da će biti ponovo ponovljena. Kada je film izašao, bio sam u Njujorku, i jedan momak mi je prišao posle prikazivanja i rekao: "Arnolde, ja sam tvoj veliki fan. Volim tvoj bodibilding, karijeru, da li možeš da ponoviš repliku "I'll be back" i rekao sam: "I'll be back". On (momak, prim.aut) je rekao: "Ne, ne! Onako kako kažeš u filmu." I onda sam izgovorio: "I'll be back." I rekao mi je: "Da, da, to je to." I pobegao je. I onda se ponovilo ponovo. Pozvao sam Džima Kamerona i rekao sam: "Ovo "I'll be back" replika..." Mislim da je bio tako u pravu, zato što ne bi bilo tako kul kao kada bih ja rekao "I will be back". I Kameron mi je rekao: "Rekao sam ti da če upaliti i to će biti jedna od replika koja će se najviše ponavljati, mislim, u istoriji." I postala je jedna od replika koja je najviše puta ponovljena", zaključio je Arnold Švarceneger.

Pogledajte snimak:

(Telegraf.rs)

Video: Švarceneger izdominirao špagu sa sve tompusom u ustima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA