Trebalo je drugačije da se zove: Kako je Indijana Džons dobio ime i kako je nastao Čubaka iz "Ratova zvezda"

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Zanimljivosti Džordža Lukasa

Džordž Lukas Foto: Tanjug/AP/Jordan Strauss/Invision

Džordž Lukas je veliko ime svetske kinematografije i zaslužan je što je ova planeta imala priliku da gleda filmse franšize kao što su "Ratovi zvezda" i "Indijana Džons". U jednom intervjuu pre više decenija, izneo je neke zanimljivosti.

Prvo je otkrio kako je nastao lik Čubake. Kako je naveo, za sve je zaslužan njegov pas Indijana.

"Indijana je bio moj pas. Indijana je bio prototip za Vukija, za Čubaka. Bio je veliki malamut. Sedeo bi pored mene u kolima. Džinovski medved od psa. Tako da sam imenovao lika po mom psu. I na kraju, to smo stavili u film", ispričao je svojevremeno Džordž Lukas.

Upravo pas Indijana kumovao je imenu Indijane Džonsa, kojeg je sa uspehom u istoimenoj franšizi igrao Harison Ford. Ono što je zanimljivo jeste da je ovaj čuveni lik trebalo drugačije da se zove.

"U originalu, zvao se Indijana Smit. Kada sam ispričao Stivenu (Stivenu Spilbergu, reditelju filma, prim.aut) priču, rekao je: "Hajde da idemo sa tim. Postoji samo jedna stvar koja mi se ne sviđa. Ne sviđa mi se ime." Rekao sam: "Važi. Šta ako ga nazovemo Indijana Džons?" Rekao je: "Ok. To je dobro.", rekao je Lukas.

Pogledajte snimak:

(Telegraf.rs)

Video: Hostel inspirisan "Ratovima zvezda": Koliko biste platili da prenoćite u nekoj od ovih kapsula?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA