Pol Šreder impresioniran srpskim filmom "A.I. Rising" Lazara Bodrože

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Šreder je na svom fejsbuku naveo da je posebno impresioniran "hiperstvarno divljim, stilistički eksplicitnim scenama seksa" filma kog je gledao na platformi Amazon.

Američki sineasta Pol Šreder (Paul Schrader) priznao je da je prijatno iznenađen i impresioniran srpskim filmom "A.I. Rising" (2018).

Šreder je na svom fejsbuku naveo da je posebno impresioniran "hiperstvarno divljim, stilistički eksplicitnim scenama seksa" filma kog je gledao na platformi Amazon.

"Tvorci filma su uzeli Stoju (Džesiku Stojadinović), glumicu filmova za odrasle, za androidni seksualni objekat, koncept sa kojim ima nula problema, osim kad je potrebno ubediti mejnstrim glumice da uđu u istu orbitu golišavog rizika. Scene seksa su blaženstvo", napisao je sineasta.

Šreder je priznao da je gledao "AI Rising" pošto će u žiriju predstojećeg Sarajevo film festivala biti sa njegovim glumcem Sebastijanom Kavacom (Cavazza), kog je iako je iz Slovenije u postu nazvao "srpskim Džordžom Klunijem" (George Clooney). U žiriju u Sarajevu su i reditelji Juho Kuosmanen i Una Gunjak, i glumica Numi Repas (Noomi Rapace).

Šreder je bio scenarista filmova reditelja Martina Skorsezea (Scorsese) "Taksista“ (1976), "Razjareni bik“ (1980) i "Posljednje Kristovo iskušenje“ (1988), a režirao je između ostalog "Američki žigolo“ (1980), "Mishima“ (1985) i "Grad zločina“ (1997).

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Anica Dobra: Najveća inspiracija mi je Mira Banjac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA