"Upoznala sam ženu u Nemačkoj čija me životna priča inspirisala...": Tanja Brzaković o filmu "Kuća"

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Brzaković: Film Kuća sniman je na fantastičnim lokacijama Stare planine

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je rediteljka Tanja Brzaković koja je govorila o snimanju svog filma "Kuća".

Brzaković je rekla da je inspiraciju za "Kuću" dobila pošto je živeći u Nemačkoj upoznata sa životom gastarbajtera, a film govori o jednom netipičnom, koji je uspeo da od običnog radnika postane uspešni arhitekta.

"Upoznala sam ženu u Nemačkoj čija me životna priča inspirisala i onda sam dalje to razvijala. Tako je nastala priča o Jovanu, nemačkom arhitekti srpskog porekla, koji nakon infarkta je u dilemi da li da ide u dom ili da živi sa ćerkom", rekla je Brzaković.

Prema njenim rečima, arhitekta se odlučuje da se sa unukom vrati u Srbiju, u selo na Staroj planini odakle potiče, kako bi prodao imanje lokalnom investitorom.

"Međutim, tada u susretu sa seljacima i njihovom željom da sačuvaju svoje selo, potoke i šume rešava da drugačije to reši. To je porodična priča, drama sa puno obrta, veoma emotivna", navela je rediteljka.

Pišući scenario Brzaković je u jednom trenutku zatrebalo nečije objektivno mišljenje i u to se uključila Hajdana Baletić koja je dala koristan insput i pomogla da svede scenario na današnju formu.

Prema njenim rečima, veći deo filma je sniman ovog leta na Staroj planini, na fantastičnim lokacijama, za kojima se dugo tragalo.

Brzaković je napomenula da su kroz traženje lokacija otkrivali Staru planinu, sela i prirodne resurse kod Pirota, a ekipi je ostalo još snimanje u Beogradu i Berlinu.

U filmu će igrati internacionalna postava: glavnu ulogu Jovana tumači Miralem Zupčević, a tu su i debitant David Stanču kao unuk, Jelena Bosanac, Anica Dobra, Sanja Vejnović, Nika Rozman i mnogi lokalni glumci.

Brzaković je dodala da joj je bilo veliko zadovoljstvo i lepo iskustvo da radi na lokalnom dijalektu, a nada se da će filma biti završen i imati premijeru do leta 2025. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ilić: Srbija je atraktivna stranim producentima od 2016. godine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA