Kinoteka letnji bioskop 15. jula na krovu Doma Vojske Srbije: Evo šta nas čeka na repertoaru

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Dobra tradicija, na zadovoljstvo svih ljubitelja sedme umetnosti, se nastavlja

U centru prestonice, na krovu Doma Vojske podom otvorenim nebom, i ovog leta A1 Kinoteka letnji bioskop za sve ljubitelja sedme umetnosti...

Dobra tradicija, na zadovoljstvo svih ljubitelja sedme umetnosti, se nastavlja. Ovog leta, kao i prethode dve godine, na terasi Doma Vojske Srbije, od 15. jula do 31. avgusta ponovo radi A1 Kinoteka letnji bioskop u okviru koga će biti prikazano 48 filmova. Večernje projekcije pod otvorenim nebom, održavaće se svako veče u 21h, a publika će moći da uživa u pažljivo biranim filmskim naslovima savremene produkcije, kultnim ostvarenjima domaće kinematografije koja su digitalno restaurisana u okviru projekata „A1 Kinoteka“ i stranim klasicima. A1 Kinoteka letnji bioskop organizuje se u saradnji Jugoslovenske kinoteke, kompanije A1 Srbija i Doma Vojske.

„A1 Kinoteka letnji bioskop na terasi Doma vojske u centru grada, postalo je omiljeno mesto okupljanja ljubitelja sedme umetnosti. Ponuditi publici kvalitetan repertoar, koji je baziran kako na domaćim i stranim klasicima, tako i na filmskim ostvarenjima koja su obeležila poslednjih nekoliko godina evropske i svetske produkcije, predstavlja pravo zadovoljstvo. Izuzetno mi je drago što ovaj projekat, zahvaljujući našim partnerima kompaniji A1 Srbija i Domu Vojske, nastavlja da živi već treću godinu zaredom, na zadovoljstvo publike koja uživa u ovom jedinstvenom ambijentu“, izjavila je Ksenija Zelenović, zamenica direktora Jugoslovenske kinoteke i urednica programa A1 Kinoteka letnji bioskop i dodala: „Ovogodišnje izdanje A1 Kinoteka letnjeg bioskopa započinje besplatnom projekcijom digitalno restaurisanog filma u okviru projekta A1 Kinoteka ’Varljivo leto ’68’, Gorana Paskaljevića.

Pored domaćih klasika, njih ukupno 21 iz projekta A1 Kinoteka, publika će moći da pogleda i filmske naslove savremene produkcije poput ’Enea’ Pjera Kastelita, ’Na Terapiji’ Žerada Herera, film ’Zveri’ koji potpisuje Rodrigo Sorogojen, višestruko nagrađivani film ’Trougao tuge’, Rubena Oslunda, ’Poslednja noć ljubavi’ u režiji Andree di Stefano, ’Bartonovu akademiju’ Aleksander Pejna i mnoge druge. Četvrtkom će na repertoaru biti klasici poput čuvenog Vajlerovog filma ’Sedam godina vernosti’, zatim tu su i filmovi ’Praznik u Rimu’, ’Vatrene kočije’, ’Talentovani gospodin Ripli’, ’Američki grafiti’, ’Soba sa pogledom’ i ’E.T.’“

Letnji bioskop Foto: A1 Kinoteka letnji bioskop

(Telegraf.rs)

Video: Film "Furioza: Pobesneli Max Saga" premijerno prikazan u bioskopu u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA