≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nisam mogao da to radim": Miki Manojlović objasnio zašto je odbio da igra u filmu sa Klunijem i Nikol Kidman

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"To je bila velika uloga", naveo je Manojlović

  • 3
Južni vetar Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Poznati glumac Predrag Miki Manojlović je gostujući u emisiji "Jedan dobar dan" objasnio zašto je odbio da glumi u holivudskom filmu "Peacemaker"

"Ma, ne, ne, nikada nisam dobio ponudu koju nisam mogao da odbijem. Nisam dobio tu konjsku glavu u krevet, nikada. Bile su samo dve ponude iz Holivuda. Prva je bila za jedan film koji se zove "Peacemaker" ("Mirotvorac"), Džordž Kluni i fantastična glumica i žena, Nikol Kidman. Nisam mogao da to radim", rekao je Miki Manojlović, preneo je RTS, i dodao:

"To je bila velika uloga. Znači, zgodna fantastična CIA hvata ludog Balkanca u zadnjem trenutku i tako dalje. Da vam ne pričam detalje toga. Kad smo razgovarali o tome, oni su stalno tražili motivaciju koja će se ipak završiti nekakvim realističnim završetkom. I kad smo govorili o tome, oni su stalno govorili: "Pa dobro Miki, zašto vi tražite... Ovo je fikšn, ovo je fikšn"", rekao je Manojlović i nastavio:

"Ako je fikšn, onda nek digne tu zgradu Ujedinjenih nacija u vazduh, ako je fikšn. A znate ko to u Holivudu radi? Tarantino to stalno radi. On oživi Hitlera i ubije ga. I Geringa… Igra se sa time na jedan način koji nije igra samo, nego koji ima veliki simbolizam i koji ima značaj, i koji ima umetnički nivo", rekao je Miki Manojlović.

On je objasnio zašto je odbio ulogu.

"Ali to nije razlog zašto sam odbio. Jer ja nisam mogao da zarađujem tolike pare, što su mi zamerili moji najbliži, na krvi naroda Federativne Republike Jugoslavije", naveo je slavni glumac.

Inače, Miki Manojlović je nedavno u Jugoslovenskoj kinoteci dobio priznanje "Zlatni pečat" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Miki Manojlović o drugom delu Južnog vetra: Ne morate da čekate film da saznate Carevu sudbinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    3. jul 2024 | 13:09

    Ma Miki je legenda i bez njihovog Holivuda .💪🇷🇸💪🇷🇸💪🇷🇸💪🇷🇸💪🇷🇸

  • D.M.

    3. jul 2024 | 14:46

    Znaš ti kome treba da se šlihtaš a ne tamo nekim Amerima !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA