Vreme čitanja: oko 2 min.

Lazar Dubovac sada izgleda potpuno drugačije: Otkrio kako ga je Mališa iz serije "Moj rođak sa sela" promenio

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lazar je u svom izlaganju naveo kako da je lik Mališe promenio na bolje

  • 0
Lazar Dubovac, Mališa, "Moj rođak sa sela" Printskrin: RTS

Pored Drakčeta, deda Rajka, jedan od glavnih junaka serije "Moj rođak sa sela" je i unuk Mališa, kojeg je glumio Lazar Dubovac. Ovaj glumac je u međuvremenu promenio imidž, pustio je kosu i bradu, a gostujući pre nekoliko meseci na televiziji Studio B govorio o svojoj ulozi koja ga je proslavila.

Lazar je u svom izlaganju naveo kako da je lik Mališe promenio na bolje.

"Kada sam prvi put pročitao taj scenario, prva misao mi je bila odakle ovom čoveku takva smirenost. Neko ko ima 20 godina, koji trpi sve oko sebe, ćuti, podnosi sve, sva iskušenja, sve poteškoće i nema potrebu da se bori za sebe, iako su te borbe bile u njemu. U to vreme, ja isto imamo oko 20-ak godina, potpuno sam drugačiji, imam potrebu da sve kažem, ceo svet će biti moj i mislim da me je Mališa promenio i da me je Mališa naučio da ono što je unutra je bitnije nego što je spolja", rekao je Lazar Dubovac.

On smatra da su njegov lik, kao i deda Rajko, kojeg je glumio Tanasije Uzunović, nosioci moralnih vrednosti.

"Naravno, svi su se smejali Drakčetu, navijali za njega, ali su bili svesni da to nije primer, da to nije način kako treba da živimo život. Ne treba varati ženu, nije u tome poenta. Oni su se uhvatili za dedu Rajka i za unuka Mališu, zato što su njih dvojica bili nosioci pravih moralnih vrednosti", rekao je Dubovac.

Lazar pored glume pomaže deci i mladima.

"Postao sam urednik scene za decu i mlade u Dečjem kulturnom centru u Beogradu i pružio šansu nekim drugim mladim ljudima do 27 godina da sada oni malo rade, a da ja njima prenesem ono što sam ja učio u poslednjih 20 godina", rekao je Dubovac za Studio B.

Lazar je dostao putovao širom sveta, između ostalog posetio je i manastir Hilandar, za koji ga vežu lepa sećanja.

"Nisam mogao da se nagledam lepote. Posle nekog vremena provedenog tamo čovek počne da preispituje sebe: zašto je na ovoj planeti, kuda odlazi naša energija i stečeno znanje. Zapitao sam se čemu jurnjava za poslom, svađe, dokazivanja", rekao je svojevremeno Dubovac u jednom intervju za Republiku, prenosi Stil Kurir.

Kako su svojevremeno mediji pisali, kao iskušenik na Hilandaru je obavljao različite poslove.

"Turisti su me prepoznali i čudili se otkud to da im glumac kuva i služi kafu. Monahe ne interesuje ko sam ja, čime se bavim, koliko novca imam, već je osnova svega ljubav. Kuvanje kafe je vrsta pažnje, a i to je ljubav. Pored toga, krčio sam put u šumi, čistio manastir, pravio sveće i brojanice," rekao je Lazar Dubovac.

(Telegraf.rs)

Video: Dragan Jovanović: Danas nije nikakav problem uništiti nekom život da bi se zaradio novac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA