Vreme čitanja: oko 1 min.

HBO: Autori ''Nasledstva'' radiće na seriji o Hariju Poteru

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gardiner i Majlod bili su deo autorskog tima ''Nasledstva'', serije koja je osvojila 19 nagrada ''Emi'', pri čemu je Gardiner bila deo tima producenata, a Majlod je bio i reditelj i producent

  • 0
Harry Potte, Hari Poter kviz Printskrin: Youtube/Warner Bros.

Produkcijska kuća HBO saopštila je danas da će glavni autori predstojećeg televizijskog serijala ''Hari Poter'' biti autori serije ''Nasledstvo'' Frančeska Gardiner i Mark Majlod.

Gardiner i Majlod bili su deo autorskog tima ''Nasledstva'', serije koja je osvojila 19 nagrada ''Emi'', pri čemu je Gardiner bila deo tima producenata, a Majlod je bio i reditelj i producent, prenosi Rojters.

Gardiner je poznata i po radu na emisiji ''His Dark Materials'', dok je Majlod režirao nekoliko epizoda serije ''Igra prestola'', kao i drugu sezonu ''The Last of Us'', koja tek treba da bude emitovana.

Serija ''Hari Poter'' još nije dobila zvaničan naslov, a jedino je poznato da će biti ''verna adaptacija poznatog serijala knjiga'' autorke i izvršne producentkinje Džoane Kejtlin Rouling.

HBO je saopštio da će ''svaka sezona doneti Harija Potera i neverovatne avanture novoj publici širom sveta, dok će originalni, klasični i cenjeni filmovi ostati u srži franšize i dostupni za gledanje širom sveta''.

Sedam knjiga o Hariju Poteru prodato je u više od 600 miliona primeraka širom sveta.

Knige su adaptirane u osam filmskih nastavaka sa Denijelom Redklifom u naslovnoj ulozi, a filmovi su zaradili gotovo osam milijardi dolara od 2001. do 2011.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Film "Furioza: Pobesneli Max Saga" premijerno prikazan u bioskopu u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA