Vreme čitanja: oko 1 min.

Džodi Foster: Po prirodi nisam glumica, ali volim da pravim filmove

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Kako bivam starija, shvatila sam da je to bilo sebično sa moje strane, da sam ljubomorno čuvala nešto što nisam želela da delim", priznala je Foster

  • 0
Džodi Foster Foto: Tanjug/AP/Jordan Strauss/Invision

Američka glumica Džodi (Jodie) Foster izjavila je da po prirodi nije bila glumica, i da je u taj posao ušla još kako mala.

Foster je za Intervju magazin (Interview magazine) rekla da je pred kamere stala sa tri godine, kada je snimila reklamu za kremu za sunčanje, i da bi u suprotnom verovatno bila pravnica ili profesorka u školi.

"Dopala mi se tehnička strana snimanja filma, ali nikad se nisam zaljubila u deo sa glumom. To je bilo suprotno mojoj naravi, i mislim da me je to obogatilo kao osobu", navela je Foster.

Oskarovka nagrađena za filmove "Optužena" (1988) i "Kad jaganjci utihnu" (1991), navela je da je uvek pravila filmove prema sebi, gde je sve bilo okrenuto ka njenom liku i nije morala voditi računa o drugim glumcima.

"Kako bivam starija, shvatila sam da je to bilo sebično sa moje strane, da sam ljubomorno čuvala nešto što nisam želela da delim", priznala je Foster.

Prema njenim rečima, sada se navikava na zajednički pristup, gde se ne radi sve o njoj, i zanimljivo je, jer sreće "sve te glumce koji rade sve različito".

Kao rediteljka filmova, poput "Home for the Holidays" (1995) ili "Igra novca" (2016), Foster stavlja naglasak na probe pre snimanja i nastoji da ne dovede u pitanje svoje glumce, kako bi mogli da "stvore nešto kohezivno i sa osećajem spontanosti, sirovost i svežine".

"To kažem rediteljima, ali me ne slušaju, pa ponekad radim na filmu gde moram snimiti nešto iz 120 pokušaja. Onda sam: 'Okej, dobro, zbogom", navela je glumica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pitali smo Slobodu da li bi sarađivala sa Kusturicom na novom filmu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA