Vreme čitanja: oko 2 min.

Vensan Kasel: Ludost i mašta ne mogu biti zamenjeni veštačkom inteligencijom

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Stvari sa AI su veoma složene. Ima i dobrih i loših stvari i puno mogućnosti za zloupotrebu", rekao je Kasel

  • 0
Kanski festival, Vensan Kasel Foto: Tanjug/AP/Vianney Le Caer/Invision

Francuski glumac Vensan Kasel izjavio je da ludost i mašta, a onda i blistavost života koju imate u emociji ne mogu biti zamenjene veštačkom inteligencijom.

"Stvari sa AI su veoma složene. Ima i dobrih i loših stvari i puno mogućnosti za zloupotrebu", rekao je Kasel za list "Politika", a povodom svog najnovijeg filma u kojem glumi biznismena koji lansira tehnologiju koja živima omogućava da se povežu sa svojim preminulima u njihovim grobovima.

Govoreći o filmu "Pokrov" Kasel kaže da je prestravljen od pomisli da će ostariti i umreti, ali da se trudi da ne razmišlja previše o tome.

"Volim da snimam filmove i stvarno volim sve što se dešava u akciji, a uhvatiti ostalo nije moja šolja čaja. Radim, igram igru jer je to moj posao. kao glumac ne gledam mnogo filmova, moj život je definitivno više u stvarnosti nego u fikciji", rekao je Kasel.

Na pitanje kakav mu je odnos sa francuskom kinematografijom, kasel kaže da se, kada je bio mlađi, nije ponašao kao francuski proizvod niti je bio komercijalan.

"Stasavao sam u eri post Novog talasa i nisam mogao da se odnosim prema tome da se od mene očekuje samo naturalizam jer to nije bilo ono što sam želeo da radim. Hteo sam da sanjam o glumačkom studiju i italijanskom filmu, o nečemu udaljenijem od stvarnosti", rekao je on.

Dodao je da je francuski Novi talas uticao na filmove koji su mu se svideli a koji su dolazili iz SAD, ali da je kada je studirao glumu snimao i živeo u Americi shvatio da je Francuz i da je ponosan na svoju zemlju i francusku kinematografiju.

"Shvatio sam kvalitet koji imamo, slobodu koju imamo, autentičnost koju imamo. Moramo da shvatimo da još uvek snimamo oko 209 filmova godišnje i to veoma raznolikih, što je izvanredno za zemlju veličine Francuske. Loša vest je da danas svi radimo za Epl, Netfliks, Amazon, a to je američki novac. I to je tužno jer ćemo s vremenom promeniti nešto u načinu na koji pričamo francuske priče", zaključio je Kasel.

(Telegraf.rs/izvor: Politika/Tanjug)

Video: Kako preboleti najlepšu ženu na svetu? Vensan Kasel kaže lako

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA