Vreme čitanja: oko 2 min.

Rediteljka Milena Grujić: Kad radite stranu produkciju najbolje je da ste iskreni u svom poslu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Grujić je rekla da je film režirala prošle godine za američku produkciju Katalist (Catalyst) studios, koji su imali ideju da snime šest filmova sa šest rediteljki, kojima bi to bilo prvo ili drugo ostvarenje

  • 2

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je rediteljka Milena Grujić koja je govorila o svom radu na filmu "Verified Target".

Grujić je rekla da je film režirala prošle godine za američku produkciju Katalist (Catalyst) studios, koji su imali ideju da snime šest filmova sa šest rediteljki, kojima bi to bilo prvo ili drugo ostvarenje.

Prema njenim rečima, nakon rada kao pomoćnica reditelja u stranim produkcijama poslednjih nekoliko godina, američki producenti su uvideli da bi mogli da od nje zatraže da uradi tretman za film, koji im se dopao i dobila je posao na "Verified Target".

Grujić je između ostalog radila fim "The Machine" produkcije Ledženderi (Legendary) i navela je da se susretala sa raznim vrstama producenata i autoriteta, naučivši kako da komunicira i da se postavi.

"U suštini najbolje i najjednostavnije je da radite svoj posao, iskreni ste i govorite istinu u vezi sa svim stvarima koje vas sretnu na tom poslu. Ako nešto ne znate kako da rešite, kažete: 'Ne znam, neka mi neko pomogne, pokaže'", navela je Grujić.

Navevši da se uvek treba truditi, ne samo u radu na stranoj produkciji, Grujić je dodala da je ipak "lakše kada su budžeti veći, kada se stvari pripremaju i rade onako kako bi trebalo, bez mnogo haosa".

"Uvek postoji haos, ali sa minimum haosa i sa pravim ljudima na pravim pozicijama, koji znaju što rade, onda nekako sve bude okej", napomenula je Grujić.

Premijera druge sezone naučnofantastične serije "The Ark" je od 17. jula na kanalu Saj faj (Sci Fi), a Grujić je režirala jedan nastavak, a iskustvo je opisala kao "zanimljivo, uzbudljivo i lepo".

"Pored stranih glumaca, postoji nekoliko uloga domaćih glumaca. Raditi istovremeno sa domaćim i stranim glumcima koji su na jednakoj razini po veličini uloge je bilo interesantno", navela je rediteljka.

Grujić je priznala da je ponekad zbog jezičke barijere lakše da u pojedinim trenucima komuncira sa našim glumcima na srpskom, ali je dodala da su na snimanju uglavnom govorili engleski i svi su bili "profesionalci, talentovani, jako dobri".

Između naših i stranih glumaca "razlika postoji nekad u iskustvu, u treningu, u kilometraži", napomenula je Grujić.

"Ljudi žive u nekim zemljama gde je industrija malo razvijenija, pa imaju češće prilike da rade pred kamerom, a kod nas možda malo ređe, ali vrlo brzo se uigraju ljudi. To je jednostavan zanat što se tiče tehničkih stvari", navela je Grujić.

Na festivalu "Bašta fest" u Bajinoj Bašti u julu biće prikazan kratki film Grujić "Budućnost je svetla i nepodnošljiva", koji govori o pokušaju jednog mladića da shvati šta želi u životu.

Prema njenim rečima, mladić posle svađe sa devojkom "odlazi na neobično putovanje sa neočekivanim poznanikom".

Grujić trenutno radi na završnim ispravkama na scenariju Nikole Fišekovića za dečiji film i ističe da je to projekat kome se jako raduje.

"Mnogo mi se dopadaju kreativne mogućnosti koje otvara jedna takva tema i vrsta filma, u kojoj mašta treba da se razigra najviše moguće. Tako da sad baš uživamo u tom procesu", navela je Grujić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Film "Furioza: Pobesneli Max Saga" premijerno prikazan u bioskopu u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    22. jun 2024 | 07:29

    Очекујеш од образоване особе да изјави нешто паметно а не да прича глупости ... најбоље је бити искрен радио или не ?

  • Перагеније

    22. jun 2024 | 13:31

    " Kad radite stranu produkciju najbolje je da ste iskreni u svom poslu" - ЗАТО кад радите домаћу можете да се одморите од искрености?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA