Đorđe Kreća: Ljubavna priča je u središtu priče kratkog igranog filma "Služba"

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kreća je rekao da je do snimanja filma došlo nakon što je otvorio Ison film produkciju sa Petrom Arsićem, Borisom i Andrejom Lukomanom

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac i producent Đorđe Kreća koji je govorio o radu na kratkom igranom filmu "Služba".

Kreća je rekao da je do snimanja filma došlo nakon što je otvorio Ison film produkciju sa Petrom Arsićem, Borisom i Andrejom Lukomanom.

Prema njegovim rečima, Andrej Šepetkovski je preko Filmskog centra Srbije konkurisao za dugometražni igrani film, gde su mu kao jedan od uslova tražili da snimi kratki film.

"Dogovorili smo se da krenemo da radimo na tom projektu. I napravili smo film od 30 minuta. Verujemo da će biti sluha da od istog nastane i veći", naveo je Kreća.

Prema njegovim rečima, u središtu "Službe" je ljubavna priča, koja se dešava šezdesetih godina, kada dva inspektora dolaze u manastir da pronađu monaha koji je pričao protiv sistema.

Kreća je dodao da se radi o sudaru "jedne velike ideologija sa mnogo kvalitetnijom vrstom života, kroz duhovnost i pravoslavlje".

Priznavši da su mu dva uporedna posla bila zahtevna, Kreća je dodao da je bio glumac kada je kamera bila upaljena, a producent kada je bila ugašena.

"Ne znam šta je tu primarnije. To je jedna vrst logičnog trenutka kod nas glumaca, kada imamo temu o kojoj hoćemo da progovorimo, da imamo mogućnost da obezbedimo uslove da stvaramo", naveo je glumac.

Kreća je rekao da u pozorištu Pinokio priprema predstavu "Zec i pas" po jednoj slovenačkoj pripoveci.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA