Film "Sveta porodica" premijerno prikazana na 52. FEST-u

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Crvenim tepihom mts Dvorane prošetala je ekipa ovog ostvarenja. Tu su bili rediteljka Vlatka Vorkapić, gde glumci Luna Pilić, Judita Franković, Anita Matić Delić i Ivan Čuić

Film "Sveta porodica" (u originalu "Sveta obitelj") imao je svoju premijeru na 52. FEST-u. Crvenim tepihom mts Dvorane prošetala je ekipa ovog ostvarenja. Tu su bili rediteljka Vlatka Vorkapić, gde glumci Luna Pilić, Judita Franković, Anita Matić Delić i Ivan Čuić.

Film Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Inače, jednu od glavnih uloga tumači srpski glumac Nikola Đuričko, koji igra lik Marka i koji nije prisustvovao premijeri, dok je koproducent takodje naš glumac Lazar Ristovski ispred svoje kuće "Zillion Film".

"Dugo sam razmišljala ko bi mogao da igra ulogu Marka, i jedno veče Đuričko mi je spontano pao na pamet. Bilo mi je jako važno da Marko bude šarmantan, zgodan, duhovit, simpatičan, što sve Nikola Đuričko jeste. A onda kada se kopa po njegovom biću, nalazi se duboki mrak, ispod toliko lepih slojeva. Nikolina karijera i jeste takva da igra beskrajno simpatične momke, ovde sam htela da bude to uz drugačiji pristup", objasnila je Vlatka Vorkapić.

"Veoma mi je drago da imamo film na FEST-u, koji mi jako puno znači, posebno što dolazimo sa projektom koji predstavlja regionalnu saradnju Srbije i Hrvatske. Dragoceno je da saradjujemo svi u regiji", rekla je rediteljka Vlatka Vorkapić pre premijere i pričala o filmu.

"Radnja filma je smeštena u 60-te godine prošlog veka, i film je baziran na istinitom događaju, o kome mi je pričala scenaristkinja Slavica Šnur, saznala je to od svoje majke. Uzeli smo tu osnovu i otišli smo dalje, kasnije smo razvijali dramaturški u drugom pravcu. Iako se dešava priča toliko davno, film predstavlja ogledalo društva. Sve nam se to dešava i danas kao tada. Bojim se da će ova tema biti aktuelna i za 20 godina, iako ja to ne bih volela. Pitanja manipulacije, ravnopravnosti i zlostavljanja su uvek prisutna", rekla je Vorkapić.

Glumica Judita Franković za svoj lik lepe žene krojačice u tom malom selu kaže da je sporedna uloga, ali istovremeno prava rola podrške, što je napomenula da to i znači kategorija na engleskom jeziku "Best supporting role".

Film Foto: Antonio Ahel/ATAImages

"Ona je u filmu svesnija vremena u kome živi od drugih likova, ima ogledalo dešavanja u tom okruženju, sve komentariše, i na neki način je svetla tačka priče i potencijalni nosilac promene. Iz te tragedije u filmu desi se nešto i pozitivno. Te tri žene imaju mogućnost da stvore neki novi njihov svet i pored tragedije koja ih je zadesila. Kada se malo zagrebe po površini, ovo je zapravo čaroban i pozitivan svet", zaključila je Judita Franković.

Film "Sveta porodica" deo je Glavnog takmičarskog programa 52. FEST-a.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA