Premijera domaćeg filma "Videoteka" u sredu na 52. FEST-u

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U filmu glume Relja Popović, Igor Benčina, Tamara Isailović, Bogdan Farcas, Zoran Cvijanović, Miloš Miki Trifunović, Miona Marković i drugi.

Premijera domaćeg filma "Videoteka" Luke Bursaća biće održana u sredu na 52. FEST-u, najavio je danas deo glumačke i autorske ekipe.

Film govori o lokalnom mladom banditu koji nakon neuspele pljačke, u kojoj su nastradala dva policajca i posle gubitka partnera u zločinu, pronalazi utočište u napuštenom video-klubu.

Primoran da tu provede noć, on odlučuje da pogleda tri filma koja će ga odvesti u čudesne svetove ispunjene herojima, zlikovcima i magijom, što čini omnibus od četiri filma u jednoj celini.

Režiser Luka Bursać rekao je na konferenciji za medije da je film na neki način ljubavno pismo specifičnom podžanru ponoćnog filma koji je bio deo epohe američke kinematografije krajem 70-ih i početkom 80-ih godina.

"Bili su to filmovi koji su se davali u ponoć, išli su u ograničen broj bioskopa, a imali su šokantnu tematiku. Jasan je moj uticaj i inspiracija američkim filmovima", objasnio je Bursać, i dodao da su mu uzori bili Dejvid Kronenberg, Džordž A. Romero, Džon Karpenter i rani Dejvid Linč.

U filmu glume Relja Popović, Igor Benčina, Tamara Isailović, Bogdan Farcas, Zoran Cvijanović, Miloš Miki Trifunović, Miona Marković i drugi.

Relja Popović, koji tumači glavni lik u drugoj filmskoj priči "Dubai" kaže da je na snimanju imao veliku slobodu od reditelja i ogroman prostor da se igra, kao i da je u filmu trebalo da igra drugu ulogu, ali da su on i reditelj onda došli do drugog izbora.

Glumica Tamara Isailović koja ovim filmom debituje na velikom platnu rekla je da nije očekivala da će biti izabrana, i da je uživala na snimanju u Majdanpeku.

Kako je rekla, tokom snimanja je imala pravu slobodu za kreiranje svog lika male zavodnice.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA